27 Ocak 2014 Pazartesi

Volkswagen Golf R ile Audi S3, Başka Bir Evrim Geçirecek!


Alman otomobil kardeşleri Volkswagen ile Audi, günümüzdeki performans modellerinin 70 ila 80 HP'lik ilave versiyonlarını hazırlıyorlar.

Volkswagen, Golf R'ı yeterli bulmayanlar için yaklaşık 370 HP güç ile 450 NM tork elde eden "R'ın bir üst modeli"ni hazırlıyor. Ayrıca ismi de onaylandı. Adı VW Golf R-Evo (Ya "Ar İvo", ya da "Rivo" olarak okunacak) olarak konuldu. Aracın ağırlığının ise 1400 kilogramın altına düşmesi planlanıyor. Otomobil, karbon fiber tavan, hafif alaşım jantlar, karbon gövde panelleri, daha büyük frenler ve elektronik destek sistemleri ile tamamlanacak. Golf R-Evo'nun Pekin Fuarı'nda tanıtılması planlanıyor.

Audi ise; S3 ile RS3 modelinin arasını dolduracak bir model hazırlığında... Bu yeni modelin adının S3 Plus olması bekleniyor. Yalnız bu haberde size RS3'ün detaylarından bahsetmek istiyorum. Çünkü gelecek nesil Audi RS3, Euro6 normlarına uyarlanmış ve 400 HP gücü aşması planlanan 2.5 litrelik TFSI turbo benzinli üniteye sahip olacak. Şimdi gelelim asıl S3 Plus'a... Dünyanın en güçlü 2 litrelik turbo benzinli ünitesi olarak kabul edilen Mercedes A45 AMG'nin motoru 360 HP güç üretiyor. Audi markası ise AMG motorunu eliyle yere itmek istiyor. Audi S3 Plus, teknik altyapısını VW Golf R-Evo modelinden alacak. Altyapısını alırken gövde sorunu sebebiyle gücü 10 HP ve torku 50 NM daha arttırılacak. Sonuç olarak Audi S3 Plus; 380 HP ve 500 NM torka sahip olacak. Bu motorun gelecek nesil TT modelinde de kullanılması planlanıyor. Yalnız S3 Plus'ın sonbahar aylarına doğru tanıtılacak olmasından dolayı hayranlar şimdilik Mart ayındaki Cenevre Fuarı'nda tanıtılacak RS3'ü beklemekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder