22 Ocak 2014 Çarşamba

Cadillac STS'in Devam Modeli İlk Defa Isınıyor!


Chevrolet (Holden, Daewoo), Buick (Opel, Vauxhall), GMC ve Cadillac gibi markaların evi General Motors, bir kaç gün önce Cadillac STS'in devam modelinden bahsediyordu. Bu söylenti gerçekleşti, Cadillac STS'in devam modeli geliyor!

2012 yılında BLS'in devam modeli olarak tanıdığımız ATS Sedan ile XTS Sedan tanıtılmıştı. XTS'in ilk çıktığı anlarda hayranların çoğu iri kasasından dolayı STS'in devam modeli olarak zannetmiş, ancak bir kaç gün sonra önden çekişli ve DTS'in devam modeli olarak üretildiğini açıklayınca da kısa süreliğine şok yaşadılar. Sonuç olarak zamanla kabullendiler tabii...

Asıl arkadan itişli kral STS'in devam modeli şimdi ısınmaya başlanıyor! Tasarım olarak Pebble Beach Concours d'Elegance etkinliğinde tanıtılan Coupe gövdeli Elmiraj konseptinden görünüm hattı bakımında çoğu uyarlanacak. Coupe demişken, devam modelinin Coupe gövdeli versiyonu henüz düşünülmüyor. Eğer Sedan kardeşi büyük ilgi görülerek onaylanırsa, devam modelinin lansmanından yaklaşık 1 sene sonra Coupe ile ilişkili dosyalar açılacaktır elbet... Coupe kardeşinin üretime alınması için Sedan'ın lansmanından yaklaşık 2 sene sonraki tarihi beklememiz gerekebilir. 2 yıl sonraki hali görebilmek için dosyaların Sedan'dan 1 yıl sonra açılması düşünülüyor.

Şimdi o Coupe mevzularını kapatarak devam edelim! Araç üretime alındığında doğrudan Mercedes-Benz S Sınıfı ile BMW 7 Serisi ve Jaguar XJ'ye saldıracak olan arkadan itişli kralın ismi LTS olarak konulması planlanıyor.

Motor seçeneklerine geldiğimizde ise, hepsi turbo benzinli ünitelere sahip olacak. Birincisi 3 litrelik V6 olacak, gücü ise 340 - 360 HP aralarında üretilecek. 3 litrelik ünitenin takipçisi de 3.6 litrelik V6 olacak, gücü ise 425 HP civarlarında üretilmesi planlanıyor. Son seçenek ise 4.5 litrelik çift turbo benzinli V8 ünite yer alacak, gücü ise 500 HP civarlarında üretilmesi planlanıyor. Güçlerin arka tekerleklerle arasındaki köprüyü ya 9, ya da 10 ileri otomatik şanzıman yönetecek. Elbette son iki motor seçenekleri için dört çeker sistemi düşünülüyor.

Bu daha başlangıç olduğu için devam antrenmanlarını da zamanla göstereceğiz...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder