17 Ocak 2014 Cuma

Kia'nın Beklenen Coupe Konsepti (Ön Sunumu) Yüzünü Gösterdi ve Detroit'te Podyuma Bile Çıktı!


Güney Koreli otomobil üreticisi KIA, nihayet Detroit Fuarı'na özel tanıtılacak konsept aracın tamamını gösterdi. GT4 Stinger adını alan konsept araç, devasa ön LED farlarıyla gerçekten önde...

Son derece tuhaf arka logolara sahip olan GT4 Stinger, "Ateş Sarısı" rengi ve arka tasarımlarıyla Audi Quattro Frankfurt (2013) konseptini hatırlatıyor, dahası; genellikle Volkswagen EcoRacer konseptinin kopyasından başka bir şey değil!..

2+2 yerleşim düzenine sahip olacak olan GT4 Stinger, 2 litrelik TGDI turbo benzinli üniteden 315 HP güce sahip olacak. Gücü, 6 ileri manuel yoluyla arka tekerleklere iletilecek.

Bağımsız çift salıncaklı süspansiyonu ile 20 inçlik alüminyum jantları kullanan GT4 Stinger, 4310 mm'lik uzunluğa, 1890 mm genişliğe, 1250 mm yüksekliğe ve 2619 mm'lik dingil mesafesine sahip. Brembo marka fren sistemlerini kullanan GT4 Stinger, aerodinamik kiti için karbon fiberden yapılan malzemelerini kullandı.

Eğer büyük ilgi görülüp de seri üretim onayı alınırsa; Hyundai Veloster, Toyota GT86 ve Peugeot RCZ gibi araçlara neden savaş ilanı etmesin ki?..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder