12 Ocak 2014 Pazar

Corvette, Stingray'den 1 Sene Sonra Bir Üst Modelini Tanıtmaya Hazırlıyor!


Yedinci nesil Corvette, geçtiğimiz yılki (2013) Detroit Fuarı'nda tanıtılmıştı ve sıradan modeli Stingray olarak anılacaktı. Stingray artık yollarda, şimdi bir üst modeli Z06 modeliyle gösteri yapmaya hazırlanıyor.



İlk başlarda adı Z07 olması planlanan Stingray'ın bir üstü, ilerleyen günlerde aynı ismiyle, yani yine Z06 ile devam edileceği onaylandı. 2015 Corvette Z06; görüntü bakımından önden başlarsak, daha agresif altıgen petekler dokulu ön ızgara ile siyah süslü delikli kaput yer alıyor. Yan tarafta özel olarak tasarlanan kapının alt etrafındaki çamurluk  ile arka yanal camın altında yer alan süs usulü agresif ızgaralar, arkasında ise karbon spoyler, yarı siyah yarı renkli gövdeli arka tampon, stopların yanında sütun gibi duran özel ızgaralar ve tam ortasına konumlandırılmış dörtlü egzoz çıkışı yer alıyor. Aracın genel farkını söyleyecek olursak; önünde, yanlarında ve arkasında yer alan karbon altlıklar da yer alıyor. İç mekanda ise, dijital göstergelerin dahil olduğu kokpitte ciddi farklılık görülmese de, aslında özel olarak tasarlanmış koltuklar ile direksiyon altındaki Z06 logosu yer alıyor.



Motora geldiğimizde ise, 620 HP güç ile 880 NM tork üretilmesi beklenen V8 üniteye sahip. Ancak 6.2 litre mi, 7 litre mi olur onu önümüzdeki günlerde öğreneceğiz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder