8 Ocak 2014 Çarşamba

Detroit ile Bağlantısı Yok Ama, Seat Leon Cupra Yüzünü Gösterdi!


İspanya'nın kaliteli seri markası Seat, merakla beklenen Leon modelinin Cupra versiyonunu gösterdi! VW Golf VII GTI (220 ve 230 HP) ile Audi S3'te (300 HP) de kullanılan 2 litrelik turbo benzinli üniteye sahip olacak. Ancak, hem 265 HP, hem de 280 HP güce sahip olacak.

2 litrelik TSI turbo benzinli ünite, baz modelde 265 HP güce sahip olacak. Bu güç ile yetinmek istemeyenler 280 HP güç üretecek ve adı Leon Cupra 280 olarak anılacak. İki güç seçeneğinin torku aynı olacak ve 350 NM elde edecek. Cupra R modelinin yerini alması beklenen Cupra 280, gelmiş geçmiş en güçlü resmi Seat modeli olma unvanına da sahip. 6 ileri manuel şanzımanıyla sıfırdan yüze 5.8 saniyede kalkarken, DSG şanzımanlı versiyonunda 0.1 saniye daha aceleci oluyor, yani 5.7 saniyede kalkıyor. Standart Cupra'sı ise 6 ileri manuel şanzımanıyla sıfırdan yüze 5.9 saniyede kalkarken, DSG şanzımanlı versiyonunda ise 5.8 saniyede kalkıyor. Bütün sürümler, 250 km's olarak elektronik yardımıyla kısıtlanmış. Hangi Cupra olduğu bilinmeyen modelin manuel versiyonu 100 kilometrede bir 6.4 litre karma tüketiyor. DSG viteslisinde ise 100 kilometrede bir 6.7 litre karma tüketiyor. Hayranlarına üzmeyi ihmal etmedi, çünkü Leon Cupra ailesi önden çekişe sahip. Gücün ön tekerleklere aktarılmasından kilitli diferansiyele borçluyuz.  Bu gücü yola doğru aktarmak için "Cupra Modu" denilen Adaptif Şasi Kontrol Sistemi, yani DCC sistemiyle donatılmış. İsterseniz ESP, yani Elektronik Denge Kontrol Programı'nı düğmeye basarak iptal edebilirsiniz. ("Ancak ben yerinizde olsam güvenlik adına asla iptal etmem...") Leon Cupra ailesi, selefinden 55'er kg daha da zayıflanmış.

Sıradan bir Cupra, sıradan Leon modellerinden görüntü olarak daha sportif ızgaralar, arka difüzör, çift egzoz çıkışları, 18 inçlik alaşım jantlar ve agresif gövde kitiyle ayrılıyor. Cupra 280 ise, sıradan Cupra'dan 19 inçlik alaşım jantlar, iç ve dış Siyah detaylar, arka spoyler ve aereodinamik farkı olan agresif gövde kitiyle ayrılıyor. 

Aracın teslimatları Mart ayında düzenlenecek Cenevre Fuarı'nda yapılacak iken, bu yıl içerisinde Station model ST versiyona da yaymayı planlıyor.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder