10 Ocak 2014 Cuma

Q1, TT'nin Devamı R3, Ya Da...


Audi, Detroit Fuarı için nihayet ön sunum modelini hazırladı. Bir kaç gün önce multimedya detaylarının müzik bile dahil gösterge panelinin içine sığdıracaklarını açıklamıştı. Eğer büyük ilgi görürse, maliyeti mümkün olabildiğince düşürerek 2015 yılında üretilmesi planlanan ve aynı zamanda da TT'nin devam modeli olarak üretilmesi planlanan R3 modeline de ilave etmesini planlıyor.

Audi'nin bir kaç gün önce Las Vegas'ta düzenlenen CES Fuarı'nda tanıttığı teknolojiye bir sürelik de olsa ben ona Multimedya Göstergesi diyeceğim, şimdiden duyurulur.

Detroit için hazırlanan ön sunum aracının adı ise Allroad Shooting Brake (ASB) olarak konuldu. Tasarım olarak tavanı ile arka tasarımın TT veya devam hali R3'ü hatırlatıyor. Kabinine geldiğimizde ise, ufak tefek değişikliklere uğrayarak neredeyse aynısı R3 modelinde de uyarlanacak. Yalnız ilk paragrafta dediğim gibi, maliyeti düşük ve büyük ilgi görülürse Multimedya Göstergesi'ni R3 veya TT'nin direksiyonunda görebiliriz. 3 kapılı A3 Hatchback modeliyle neredeyse aynı boyutlara da sahip. Yani uzunluğu 4200 mm, 1850 mm genişlik, 1410 mm yükseklik ve 2510 mm dingile sahip olacak. Boş ağırlığı 1600 kg olan ASB'nin gövdesi alüminyum ile karon fiber malzemelerinden yapıldı. Hatta sadece R3'ün değil, aynı zamanda da Q1 adlı Juke düşmanı SUV'nin de habercisi.

19 inçlik jantlara sahip ASB'nin motoruna geldiğimizde ise, 2 litrelik benzinli üniteden 292 HP güç ile 380 NM tork elde edecek. Elektriği ise 54 HP güç ile 270 NM tork elde edecek. Arka aksta ise, yedek olarak ayarlanmış 155 HP güç ile 270 NM tork elde eden ikinci elektrik ünitesi yer alıyor. 6 ileri sTronic vitesi, güçlerini her zaman ki gibi dört tekerlere paylaştırıyor.

Üçünü birden ortalayarak kullandığınız takdirde 408 HP güç ile 650 NM torkluk değerleri eline alıyorsunuz. Bu muhteşem değerlerin sıfırdan yüze kalkışı 4.6 saniyede sürüyor ve 250 km/s hız değeriyle elektronik olarak kısıtlanıyor. 820 KM mesafede 45 gram C02 salması, bi hayli büyük başarı... 100 kilometrelik mesafede karma şartlarıyla 1.9 litre yakması da bambaşka tutumluluk sonucu..! 50 kilometrelik ilave mesafede yeterli suyu sağlayan 8.8 kilovatlık batarya paketi de yer alıyor.

Audi ASB'nin geriye kalan tek görevi ise, yarın Detroit'te podyuma çıkacak olması...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder