6 Ocak 2014 Pazartesi

Hyundai Bu İşe Geç Başlamadı Mı?..


Evet, Hyundai "Transit" dediğimiz bu sınıfa roket atması için bayağı geç başladı! Yani geçtiğimiz yıl yenilenen Ford Transit'in Facelift versiyonu felan değil, düpedüz Hyundai!!!

Koreli Hyundai, bizden habersiz veya rapor olarak haber vermeden "Devasa LCV" sınıfına saldıracak ilk modelin ısınma turlarını başladı. Hyundai, Ticari Araç pazarında en son "Starex/H1/i800" (Pazarlıklara göre değişiyor.) isimleri altında ve Transporter/Vito sınıfında aramızdaydı.

Şimdi ilk defa Transit sınıfında saldıracak olan Hyundai, bu durumu belli edebilmesi için ilk önce uzun şaşeli  ve yüksek tavanlı modelini seçmiş olmalı... Piyasaya sunulduğunda ise Ford Transit, Mercedes Sprinter, Renault Master, Fiat Ducato ve Iveco Daily gibi araçlara saldıracak. Zaman geçtikçe de kısa şaşeli, alcak tavanlı özelliklerin de barındırdığı kişisel gövdeler ile Minibüs, Kamyonet, Yarı Camlı Van gibi kişisel sürümlerini de ısıtacak.

İsmi belli olmayan Transit düşmanı Hyundai'in motor seçenekleri ilk olarak Santa Fe'de kullanılan 2.2 litrelik CRDI motorunun birden fazla güç seçeneklerine sahip olması düşünülüyor. Şanzıman ve aktarma seçenekleri de zamanla yer alacak.

Diğer motor, şanzıman ve aktarma seçenekleri için kısa sürede Hyundai'in yeni modeli hakkında mümkün olabildiğince size bilgi vereceğim.

Eren TAN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder