15 Ocak 2014 Çarşamba

13.Nesil Ford F150, Detroit’te Podyuma Çıktı!


En son 2008 ile 2013 yılları arasında üretilen onikinci nesil Ford F150, bugünlerden itibaren yerini onüçüncü nesle bırakıyor.
Yeni nesil F150, ilk olarak geçtiğimiz Detroit Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Atlas konseptine göre daha fazla fark vermiyor ve farlarını bile değiştirmiyor. Gövde tasarımı sıradan olsa bile, bazı detayların sıradışı olarak tasarlanması bizi tuhaf hallere düşürmüş olabiliyor. Mesela Plantinum modelinin bagaj/havuz kapağındaki krom detayında olduğu gibi!
Kabinde yüksek kaliteli malzemeler ve yeni teknolojiler kullanılmış. Ford’un multimedya sistemi SYNC ve 8 inçlik dokunmatik MyFordTouch ekranı taşıyacağı kesinleşti. Arka geri görüş kamerası, 360 derecek kamera, yüksek watt çıkışlı elektrik soketleri aracın diğer önemli özellikleri olacak.
Araçta yatak, yükleme sistemi, akıllı römork sistemi de sunulacak. Aracın en büyük gelişimi ise yüksek dirençli çelikten imal edilen şasisi olacak. Bu onu eski modelden daha sağlam ve hafif yapacak. Model ayrıca pek çok noktasında alüminyumu da kullanarak eski modele göre 317 kg hafiflemiş.
Motor seçeneklerimize geldiğimizde ise, iki turbo ve iki benzinliden oluşmak üzere dört benzinli seçeneğe sahip olacak. Sırasıyla 2.7 EB  (EcoBoost), 3.5 EB, 3.5 (Saydıklarımın hepsi V6) ve 8 silindirli tek seçeneği olan 5 litrelik motorlar görev yapacak. Güçleri henüz bilinmeyen F150 Serisi’nin yalnızca 2.7 EB (320 HP birden güçlenmesi düşünülüyor.) modelinde Start/Stop sistemi kullanılacak.
Bu yıl içerisinde satışa sunulacak olan F150 Serisi’nin sıradan paketleri şöyle olacak:  XL, XLT, Lariat, Platinum ve King Ranch… Yalnız ben onu “Maço gibi SUV gözüyle kullanmak istiyorum!” derseniz tek arazi paketi FX4 modelini tercih edebilirsiniz. Zamanla gelecekte spor paket ve kromlara boğulan paket de takip edecek.





























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder