16 Ocak 2014 Perşembe

Hyundai Genesis, Nihayet Amerika'ya Ayak Bastı!


Her ne kadar Koreli otomobil markanın öncüsü KIA olursa olsun, bu duruma rağmen daha çok Hyundai markası tanınıyor. İlk olarak 2007 yılında aynı isimde konsept araç olarak tanıtıldı. Daha sonra 2008 yılında üretime girildi, 2011 yılında ise makyajlandı. Fakat diğer modellerden en önemli farkı, Arkadan İtişli olarak üretilmesiydi. Güney Kore’de büyük başarıya imza attı.

Şimdi ikinci nesli tanıtılan Genesis’in konsept hali, HCD-14  adı altında Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılmıştı. Ön tasarımında çok fazla değişiklik olmasa da, çift fonksiyonlu HID farlar, LED göstergeleri ve sis lambaları ve tamamı LED arka farlarla öne çıkmaya başladığını söyleyebilirim.

Bir önceki modele göre kabin gelişim göstermiş ve daha kaliteli malzemeler kullanılmış. yeniden tasarlanan kabinin neticesinde saklama alanı 3.7 litre daha ilave edilerek 26.6 litreye yükselmiş. Ayrıca kabin ölçüleri de; baş mesafesi önde 1045 mm / arkada 970 mm, bacak mesafesi önde 1160 mm / arkada 890 mm ve omuz mesafesi önde 1480 mm / arkada 1450 mm olmuş. Otomobil 4990 mm uzunluğunda, 1890 mm genişliğinde (aynasız), 1480 yüksekliğinde ve 3010 mm ile çok cömert dingil mesafesine sahip. Aynı zamanda 17 ve 19 inçlik jant seçenekleriyle sunuluyor.

Amerikalı Genesis'in motor seçeneklerine girelim. Baz modelde, 6000 RPM devirde 310 HP güç ile 5000 RPM devirde 397 NM tork üretebilen 3.8 litrelik V6 atmosferik benzinli ünite yer alacak.  Üst modelde ise, 6000 RPM devirde 420 HP güç ile 520 NM tork üretebilen tam 5 litrelik V8 atmosferik benzinli ünite yer alacak. Sekiz silindirlisi, sıfırdan yüze 5.4 saniyede kalkacak.  İkisinde de 8 ileri otomatik vitesin standart olarak sunulacak iken, "H-TRAC" adı konulan dört çeker sisteminin yalnızca baz modelinde isteğe bağlı olarak sunulması düşünülüyor.

Tahmin edeceğiniz gibi Hyundai'nin sunduğu yeni model pek çok yeniliği içinde barındırıyor. Bunlar arasında co2 ölçen kabin sensörü, GoogleGlass girişi, GooglePowered 2. nesil BlueLink telematikleri; güvenlik özellikleri olarak AEB (Otomatik Acil Fren Sistemi), Head-Up Display ile birlikte kör nokta algılama sistemi, hız sabitleyici Cruise Control ve radar kontrollü gelişmiş Akıllı Şerit Takip Sistemi bunlardan bazı önemli unsurları olacak.

Google Glass ile Hyundai teknoloji birliğine gitmişti. Gözlükten alınan dataları acil durum sistemleri ile birleştirecekler. Hyundai'nin Google ile işbirliği detayları belirmeye başladı.

Yeni Genesis Sedan, ABD'de İlkbahar aylarında satışa sunulacak ve Güney Kore'nin Ulsan tesislerindeki fabrikadan ithal edilecek.














































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder