11 Ocak 2014 Cumartesi

Beklendiği Gibi Oldu....


Bu hafta içerisinde fotoğraflara yakalanan Chrysler 200, aslında Sebring’in devam halinden başka hiç bir şey değil. İlk nesli 1994 yılında, ilk takipçisi (İkinci Jenerasyon) 2000 yılında ve son takipçisi 2006 yılında üreitlmeye başlandı. Fakat son takipçi modeli, 2010 yılında makyajlanarak 200 adıyla anıldı. 2011 yılında ise, Avrupa versiyonu için Lancia arması takılmış bir Flavia konsepti hazırlandı.

Şimdi 2014 yılında Detroit Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılıacak olan 2.Nesil Chysler 200, resmi olarak poz verdi. Daha doğrusu ilk nesil desek fena olmazdı. Her ne ise, gerisi size kalmış… Tasarım olarak genellikle Tesla Model S, Dodge Dart (Fiat Viaggio) ve Chevrolet Impala bir araya getirilmiş. Ama yalnız bir sorunumuz var. Yeni 200 Serisi, ilk defa alışılmadık bir ön tasarıma sahip! Evet, şaka yapmıyorum maalesef!.. Chrysler araçları genellikle krom kaplamalı ön ızgaraya sahip olup da, logosunu en yukarısına alırdı. Ama şimdi siyah ızgaralı ve logosu ızgaranın tam ortasında! Eğer 2015 veya 2016 Model Avrupalı Lancia Flavia’da da öyle olabilirse şaşırmayın sakın!!!

İç mekanda vites kolu, elektronik el freni ve klima kumandaları çapraz olarak yokuş şeklinde konumlandırılacak. Böylece az önce bahsettiğim özelliklerin altına akıllı telefonlarınızı koyabilecek ve bağlantı yapabileceksiniz. Devasa multimedya ekranı ise, Fiat Freemont'tan alınacak. Ön far ile arka far ve iç kabinin bazı bölümlerinde LED detaylara yer verilecek. 

                                                                                   

Motor seçeneklerimize geldiğimizde ise; baz motor versiyonu 2.4 litrelik 184 HP gücünde dört silindirli benzinli yer alacak iken, zirve modelinde ise 295 HP gücünde 3.6 litrelik V6 benzinli motora sahip olacak. Yalnız 200 ile ilgili tarihe geri dönmem gerek. Bir önceki orta direği Serbing, 2010 yılında makyajlanarak 200 adını değiştirirken yalnızca önden çekişiyle kısıtlanmıştı. Yaklaşık 3.5 yıllık aradan sonra yeniden AWD dört çekiş aktarma seçeneğine kavuşacak ve yalnızca 3.6 modelinde isteğe bağlı olarak satılacak. Bütün motorlarda manuel versiyonu düşünülmezken, 9 ileri döner topuzlu otomatik vites standart olarak sunulacak. 2.4 litrelik benzinli ünitede "9 ileri otomatik" kombinasyonuyla ve 100 km’lik karma tüketimiyle yaklaşık 6.1 litre benzin tüketebilecek.

İlk olarak 2014 yılında Detroit Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıtılıacak Chrysler 200′ün Avrupalı Lancia Flavia versiyonuna kavuşup kavuşmayacağı da söz konusu. Bu durumun ihtimal askısına alınma sebebi ise Lancia'nın Avrupa'daki (Türkiye de dahil) faaliyetlerini yok edip yalnızca İtalya'da Ypsilon ile satılacak olması. Fakat bu iş onaylanırsa, 2014 Paris Fuarı ile 2015 Cenevre Fuarı’ndan birini seçmesi gerekebilir.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder