23 Ocak 2014 Perşembe

Efsane Lincoln Navigator Bir İlki Yarattı!


Ford'un Cadillac düşmanı olan Lincoln markasının efsane modeli Navigator'ın durumu dördüncü nesil veya makyajlı model olduğu bilinmiyor. Ancak yeni Navigator'ın lansmanı Şubat ayı içerisinde Şikago'da yapılacak.

Tasarım olarak aracın ön tarafında diğer modellerle (MKZ, MKS, MKX, MKT ve MKC) anlaşabilecek ön tasarım diline sahip. Bunların dışında Dodge tarzı arka tasarım, yarı LED yarı HID ön farlar, krom detaylar ve 20 inçlik alüminyum jantları görebilirsiniz.

İç kabine geldiğimizde ise, birbirinden güzel  yüksek kaliteli malzemelerden oluşan deri-ahşap kaplamalar, MyLincolnTouch dokunmatik bilgi ve eğlence sistemi ve her zaman ki gibi üçüncü sıra koltuklar yer alıyor.
Ama bu kadarı yetmez derseniz, Reserve Package (Yedek Paket) adı verilen pakette de ultra lüks deri koltuklar, Ziricote ahşap döşemeli detaylar, deri kaplı göstergeler ve 22 inçlik parlak alüminyum jantlar yer alıyor.

Kaputun altında ise; sırf ekonomi adına 1.9 litre ile 2 silindirini kaybetmeye ve turbo özelliğini kafasına koymaya göze aldı. Ancak buna rağmen 60 HP daha fazla güçlendirildi ile 87 NM torku daha fazla arttırıldı. Yani, 3.5 litrelik turbo benzinli V6 üniteye kavuşarak 370 HP'lik güç ile 582 NM'lik torku değerlendirmeye başladı. Otomatik vites her zamanki gibi 6 ileri, bunlara göz yumarız elbet; ancak işin kötü tarafı yine eski vites topuzunu kullanıyor. Yani, MKZ ile MKC modelinde kullanılan direksiyon arkası vites koluna sahip değil. Standart olarak arkadan itilen Navigator'u isterseniz 4X4 çekiş sistemiyle de satın alabilirsiniz. Navigator, titreşimi azaltmak için sürekli kontrol sağlayan Lincoln Drive Control ile donatıldı. Bu sistem, yumuşak bir sürüş sağlamak için her 2 milisaniyede bir aracın pek çok sensörünü kontrol edebilir, yol koşullarını izleyebilir ve ihtiyaca göre süspansiyonlar ayarlanabilir.

Yeni 6 silindirli Navigator bu sonbaharda yollara çıkacak, fiyatı ise yeni Cadillac Escalade'tan örnek alırsak 70 ile 80 Bin Dolar arasında değişmesi planlanıyor.

"Ben de onu çok sevdim, ama beni üzen taraf ise vites kolunun direksiyon arkasında yer almaması. Olur da; yeni Navigator'ın ömrü yaklaşık 4-5 yıl boyunca sürecekse de, adı MKN olabilirdi..."



































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder