7 Ocak 2014 Salı

Mercedes-Benz GLA45 AMG'nin Yüzü Gösterildi, Ancak Audi RSQ3'ü Fena Yolda Bırakacak!


İlk olarak 2013 yılının Eylül ayında Frankfurt Fuarı'nda gösterilen GLA Serisi, nihayet 45 AMG versiyonunu gösterdi. Ulusal tanıtımı ise 13 Ocak'ta sezonu açacak olan Detroit Fuarı'nda yapılacak.

Görüntü olarak ön ızgaradan başladığımızda, ızgarayı enlemesine bölen kalın bir şeritle ızgaranın sol tarafındaki fara yakın yerde şeridin içinde AMG logosu ile yepyeni farkındalığını yaratıyor. Tamponlar ise AMG için özel olarak tasarlanırken, aracın altlarında hem Siyah plastik renkli, hem de Krom renkli detaylarla görüntüsünü tamamlıyor. Arka tasarımda ise yalnızca GLA 45 AMG logosu ve dörtlü egzoz çıkışlarıyla sıradan modellerden ayrılıyor. Bu kadarıyla yetinmek istemeyenler biraz daha para biriktirip, Edition1 versiyonunu da satın alabilirsiniz. Izgaranın altındaki Kırmızı detaylar ile Kırmızı fren kaliperleri ise başka bir farklılık yaratıyor.

Motoruna geldiğimizde ise zaten biliyoruz... A45 ile CLA45 modelinden tanıdığınız 2 litrelik turbo benzinli üniteye sahip olacak. Litre başı 180 HP ile 225 NM elde etmesiyle (Yani 360 HP - 450 NM) dikkatimizi çeken motor, aynı zamanda Euro6 şartlarına uygun olması sayesinde 175 gram CO2'i salıp 100 kilometrelik ortalama 7.5 litre benzin tüketiyor. Sıfırdan yüze 4.8 saniyede kalkış yapan GLA45 AMG, elektronik kısıtlı olarak 250 km/s hız yapabiliyor. GLA45, gücünü 7 ileri AMG SpeedShift DCT yoluyla dört tekerleklere aktarabiliyor.  GLA45'in bu kadar çıldırmış olması, 2.5 litrelik sıralı 5 silindirli TFSI turbo benzinli ve 306 HP güç üretebilen Audi RSQ3 modelini de alt üst edecek!

İç mekana geldiğimizde ise Kırmızı dikişler, Kırmızı emniyet kemerleri ve bazı Kırmızı detaylar yer alıyor. Bunun dışında Deri/Dinamica mikrofiberle kaplı spor koltuklar, Üç kollu Nappa deri kaplı direksiyon simidi ve birbirinden güzel AMG imzalı yarı analog/yari dijital göstergeler yer alıyor. Eğer GLA 45 AMG yerine GLA 45 AMG Edition1 modelini satın alırsanız, çeşitli iç döşeme seçenekleri ile Karbon Fiber detaylar, daha performanslı/konforlu koltuklar ile daha kullanışlı direksiyon simidini satın alabilirsiniz. Fakat satış veya sipariş tarihi belli olmadığı için 13 Ocak tarihinde açıklanabilir...

Eren TAN










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder