21 Ocak 2014 Salı

S1 Son Defa Isınıyor, Aksilik Görülmediği Sürece Cenevre'ye Hazırlanacak!


AutoExpress'ten aldığımız bilgilere göre Audi S1'in lansmanı bu Mart ayında yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda yapılması ön görülüyor.

Görüntüden bahsedersem, önde hafif bir krom ızgara ile sağ tarafındaki ufak S1 rozeti yer alacak. Arka tarafında ise özel spoyler, elden geçirilmiş tampon ve dörtlü egzoz çıkışları yer alacak. Aracın yan tarafındaysa elden geçirilmiş gövde altlıkları yer alacak. Kısacası, gövdesinde agresif kite sahip olacak.

İç mekanında belli farka sahip olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak ön koltukların spor olacağı kesin... Gelelim genel motor özelliklerine; VW Golf VI GTI'den (2009-2012) 2.0 TFSI turbo benzinli üniteyi alacak ve kendine 20 HP daha da güçlendirerek 230'a çıkacak. 230 beygirlik gücünü 6 veya 7 ileri S-Tronic şanzımanıyla dört tekerleklere de aktarılacak. Satış tarihi henüz bilinmese de hem 3, hem de 5 kapılı olarak satışa sunulması da söz konusu...

"Madem Quattro aktarması, performans kolu da olsa A1 modelinde sunulacak... Pekiyi neden Volkswagen, Polo'nun facelift modelinden sonra sunulması planlanan R koluna, belki de Cross sıfatlısına da 4Motion aktarmasını takmıyor ki?.."




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder