5 Ocak 2014 Pazar

Mini'yi İlk Defa Öyle Göreceksiniz!


Detroit (13 Ocak 2014) veya Cenevre (Tahmin Edilen Tarih: 10 Mart 2014) Fuarı'ndan birinde tanıtılması beklenen 5 kapılı Mini'nin ilk çıplak halini görüyoruz!

Araç yakalandığı anda mavi gövdeli bir Cooper S olarak görüntülendi. Yaklaşık neredeyse 55 yıl sonra ilk defa arka kapılarını resmi olarak takılacak olan Mini, bunu yapabilmesi için ön kapılardaki eni kısıtlamak zorunda kaldı. Arka koltuklarda erişim ideal olmayabilir, fakat işlevsel kalması gerektiğini söyleniyor. Sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem elbette, ancak ne yazık ki fotoğraflarda gördüğümüz gibi kapılar çok küçük ve üçüncü yan cam tasarımının Audi A3 Sportback kadar uzun olması da benim dikkatimi çekti açıkçası. Raporlara göre arka diz mesafeleri 3 kapılı Mini'ye göre 5'er santim genişleyecek ve arka koltukta üç yolcu için yeterli yer olacak.

Egzoz, tavan rüzgarlığı (spoyler) ve Cooper (daha doğrusu Cooper S) fontuna dikkatli baktığınızda Cooper S olabilir. Tıpkı 3 kapılı modelde de olduğu gibi 190 HP güç ile yaklaşık 280 NM (OverBoost ile 300 NM) tork elde edecek. 5 kapılı Mini One (Asıl Baz Model) ile Cooper (One'ın Bir Üst Modeli), 2014 yılının Sonbahar aylarında satışa sunulması planlanıyor.

Eren TAN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder