20 Ocak 2014 Pazartesi

Leon da Artık Önden Ayaklı Değil!


Seat Leon ST, satışa sunulduktan bir kaç ay sonra "4Drive" adını verdiği aktarmalı versiyonunu tanıttı. 16 ile 19 Ocak tarihleri arasında Viyana Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Seat Leon ST 4Drive, yalnızca VW Golf'te de olduğu gibi 105 HP güç üreten 1.6 TDI ile 150 HP güç üreten 2.0 TDI dizel ünitelerinde sunulacak. 

Beşinci nesil Haldex kavramına sahip olan 4Drive (Audi'de Quattro, VW'de 4Motion, Skoda'da 4X4 ve Porsche'ta ise PTM [Ancak araçlarının arkasında ve model isminin yanına "4" rozeti takılıyor] olarak adlandırıyor.), ön ile arka aksta elektronik diferansiyel kilidini kullanıyor. Böylece, "aktarma sektörünün en modern ve verimli..." olma sıfatını da hak ediyor. Genelde önden çekişli olarak yola ilerleyen Seat Leon ST 4Drive; arazi, kar, çamur, ıslak zemin ve kum gibi zor şartlarda veya viraj gibi sıkıntı yaratan sürüş sorunlarında hemen öndeki gücünün bir kısmını arka tekerleklere iletiyor.

Seat Leon ST 1.6 TDI 4Drive;  sıfırdan yüze 12 saniyede kalkıyor, 187 km/s hız yapıyor, 100 kilometrelik karma şartlarda 4.5 litre ve kilometre başına 119 gram CO2 salıyor. 
Seat Leon ST 2.0 TDI 4Drive;  sıfırdan yüze 8.7 saniyede kalkıyor, 211 km/s hız yapıyor, 100 kilometrelik karma şartlarda 4.8 litre ve kilometre başına 124 gram CO2 salıyor. 
Her iki araçta da Start/Stop (Çalıştırma/Durdurma Sistemi) ve fren enerjisi rejenerasyonu standart olarak sunulacak.

Seat Leon ST 1.6 TDI 4Drive Nisan ayında, Seat Leon ST 2.0 TDI 4Drive ise Haziran aylarında satışa sunulacak.

"Seat nihayet aktarma seçeneklerini satmaya başladı. Ancak ne yazık ki ST isimli Station gövdesinde, iki farklı dizel ünitelerinde ve manuel vitesinde satışa sunulacak. Ayrıca Seat Leon'un Hatchback gövdesinde, 1.4 TSI turbo benzinli 125 veya 140 HP (İkisinden biri...) , 2.0 TSI 220 HP, ateşli Cupra versiyonlarında, DSG viteslisinde ve hatta FreeTrack adlı Crossover görüntülü versiyonunda  bile 4Drive aktarması konulsaydı fena olmazdı... Gerekirse Seat hayranları sipariş yoluyla da satın almaya katlanırlar!.."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder