9 Ocak 2014 Perşembe

Lexus RC-F, Sedan Kardeşi IS-F'ten Daha Performanslı Davrandı!


Japonya'nın ikinci Premium markası olan Lexus, nihayet IS Coupe'nin F versiyonunu gösterdi. Şu an BMW M4 Coupe ile Audi RS5 Coupe'ye saldırı yapacak olan Coupe, bir süre sonra Cadillac ATS-V Coupe ile 2016 Model Mercedes C63 AMG Coupe modeline de saldıracak.

Kısa bir süre önce V10 motorlu LFA'nın aramızdan ayrılması tabii ki de bizi üzdü. Şimdi Lexus, 2 kapılı, 4 koltuklu ve 8 silindirli Coupesi ile yüzümüzü bir kez daha güldürmek istiyor.  Resmi olarak yayınlanan fotoğraflara baktığımızda, ön tasarımda pek fark yokmuş gibi olsa da, aslın da var. Farkı ise, dörtgen kenarlı baklavalarla şekillendirilen ön ızgarası... Bunun dışında sıradan modellerden genişletilmiş yan etekler, geniş çamurluklar dörtlü egzoz çıkışları ve 19 inçlik jantlarla ayrılıyor. İsterseniz, paranızı biriktirerek hıza duyarlı arka spoyler alabilirsiniz.

Motor hacmi belli olmayan araç 460 HP güç üretilecek iken, sedan kardeşi IS-F'in 8 HP (2012 IS-F 424 HP - 2015 IS-F 416 HP) daha düşürülmesi planlanıyor. İç mekana geldiğimizde ise orta konsolda ciddi farklılıklar olmasa da, kapı içleri karbon fiber ile kaplandı. Göstergeleri dikkatlice baktığınızda ise farklı olduğunu mutlaka anlayacaksınız. Ön koltuklar ise, F imzalı...

Şunu belirtmek isteriz ki, aracın piyasa tarihini ve fiyatını merak edenler 13 Ocak tarihini beklesin...










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder