3 Ocak 2014 Cuma

Audi'den Bizi Şaşırtan Coupe!


Alman marka Audi, Detroit Fuarı için Amerika'ya özel yeni Quattro konseptini hazırladı. Bu seferki fark ise "lazer farları"nın kullanılması bize apayrı bir şoka neden oldu.

2013 yılının Eylül ayında düzenlenen Frankfurt Fuarı'nda tanıtılan (İlk olarak 2010 yılında Paris Fuarı'ndaki model sıralı 5 silindirli turbo motorla tanıtılmıştı.) Sport Quattro LazerLight konsepti, lazer teknolojisindeki ışığı ile Matrix-LED farların birleşiminde kullanılacak. LED uzun farlara göre iki misli daha uzağa erişen ve üç misli daha güçlü olan lazer “uzunlar” için, 500 metrelik bir menzilden bahsediliyor. İlk olarak 2014 yılı içerisinde R18 e-tron Quattro yarış otomobilinde kullanılacak. Asıl sürpriz ise, R18'in kullanılmasından tam 1 yıl sonra Quattro'nun seri model versiyonunda, asıl trafikte göreceğiz. 

Frankfurt'ta tanıtılan konsept modelle aynı teknik verilerini paylaşıyor. Yani, 4 litrelik 560 HP güç üretebilen TFSI V8 motor ile 140 veya 150 HP güç üretebilen elektrik motora sahip. 8 ileri tiptronik ile düşük performanslarda gücünü arka tekerleklere iletecek, yüksek performansında ise dört tekerleklere göndermiş olacak. Toplam 700 HP güç ile 800 NM torku gözden çıkardığımızda sıfırdan yüze 3.7 saniyede kalkış yapıyor ve 305 km/s hız yapıyor. Tümüyle elektrikli olduğunda 50 km'lik menzil sağlayan araçta 14.1 kilovatlık bataryalarını priz elektriği ile şarj ettirebiliyorsunuz. Teorik yakıt tüketimi olarak 2.5 litre/100 km ile emisyon değerinin 59 gr/km olması ile hem hızlı, hem de çevreci olduğunu da bir kez daha kanıtlıyor!.. 

Eren TAN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder