28 Ocak 2014 Salı

Mart Ayı Gelmeden Bize Sürpriz Yaptı!


Volkswagen'in B Sınıfı temsilcisi Polo, 5 yıl aradan sonra ilk kez makyajlandı. İlk kez 1975 yılında üretilen araç, 2009 yılında 5.Nesil olarak satışa sunulmuştu. 5 yıl aradan sonra ilk defa makyajlanan Polo'nun tanıtımı, Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Fuarı'nda yapılacak.

Görünümden başlayacak olursak, ön tarafında VW Golf VII ile VW Golf Plus III (Ya da söylentilere göre yeni adıyla VW Golf SportsVan) tarzı tasarım karışımları kullanılmış. Bu ara, en üst donamın seçeneğinden ön farlarında uzun fonksiyonlu LED farlar da kullanılmaya başlandı. Arkasında grafiği oynanan arka farlar ile yeni arka tampon da yer almaya başlandı. İç mekana geldiğimizde gözümüzü ısıran ilk detaylar, orta konsoldan krom kaplamalar ile üç kollu direksiyon ve Golf VII modelinde kullanılan Multimedya sistemi yer alıyor. Müşteriler dilediklerinde 5 veya 6.5 inçten birini seçebilecekler. Yalnız o ekranları alırken size bir adet arka kamera da verilecek. Böylece o ekranlardan geri sürüş yapabilir veya arkada olup bitenleri ekrandan görebilirsiniz.

Dizel seçeneklerde üç adet 1.4 litrelik TDI dizel ünite yer alacak ve sırasıyla 75, 90 ve 105 HP güç seçenekleri sunulacak. Bazı pazarlarda ise elden geçirilmiş 75 HP güç üreten 1.2 TDI kullanılmaya devam edecek. 75 HP güç ile 210 NM tork üreten Polo 1.4 TDI BM (BlueMotion), 3.2 l/100 km'lik karma tüketimine ve 82 gramlık CO2 salınımına sahip. 90 HP güç üreten Polo 1.4 TDI ise, 3.4 l/100 km'lik karma tüketimine ve 89 gramlık CO2 salınımına sahip.

Polo TSI BM 90 HP güç üreten 3 silindirli 1 litrelik TSI üniteye, 4.1 l/100 km'lik karma tüketimine ve 94 gramlık CO2 salınımına sahip. Asıl baz benzin seçeneği olarak kabul edilen 60 HP güçlü atmosferik benzinli 1.2 FSI ünite, start/stop sistemi sayesinde artık daha ekonomik oldu. Daha güçlü 1.2 FSI isteyenler için 75 HP'lik seçeneği de yer alıyor. Ama illa kuralları çiğnemek istiyorsanız, 90 ile 110 HP güç seçeneklerinden oluşan 3 silindirli 1.2 TSI yer alıyor. Gelelim ilk performanslı seçeneğe; VW Polo GT makyajlanırken, 1.4 litrelik TSI ünitesinin gücü 140'tan 150 HP'e çıkacak. Daha da önemlisi, ACT TwinDrive adı verilen silindir kapatma özelliğine sahip olacak. Yani normal hızlarda 4 silindirin sadece 2 silindiri kapatılacak ve 2 silindirli olarak yola çıkacaksınız. İkinci ve son performanslı seçenek VW Polo GTI olarak anılacak ve yine 1.4 litrelik TSI ünitesine sahip olacak. Ancak gücün 192 HP'e çıkması planlanıyor.

Güvenlik ekipmanlarına geldiğimizde; Çarpışma Anı ve Sonrası Fren Sistemi, Şehir İçi Acil Frenleme Fonksiyonu ve Adaptif Cruise Control sistemi de bu ekipmana dahil olacak. 15 gövde renk seçenekleri, gövde renklerine uygun iç döşemeler ve 15 ile 17 inçlik jant seçenekleri yer alan Polo, motorlara göre 5 ile 6 ileri manuel vites ile yola çıkacak iken, bazı motor seçeneklerinde ise DSG vites seçeneği de sunulacak.

VW Polo Cenevre Fuarı'ndan sonra piyasaya sunulacak iken, Türkiye'ye ise Temmuz aylarında gelmesi planlanıyor.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder