15 Ocak 2014 Çarşamba

Jazz Müziği’nin Amerika Hali Tamam, Geriye Avrupalısı Kaldı!


Japon otomobil ve ulaşım markası Honda, nihayet üçüncü nesil Jazz'ı çıkardı! Honda Jazz, ilk olarak 2001 yılında piyasaya sunuldu ve 2004 yılında ilk sınırlı yenilik gerçekleştirildi. İkinci nesil Jazz ise, 2007 yılında piyasaya sürüldükten 3 yıl sonra (2010), ikinci defa sınırlı yenilik geçirdi. Şimdi yine 3 yıl sonra; üçüncü nesle kavuştu. Ancak, Japonya ve Amerika'da FIT adıyla satıldığı için haberimize Honda FIT olarak devam edeceğim.

Temmuz aylarında ilk olarak Japonya'da tanıtılan Honda FIT, yaklaşık 6 ay aradan sonra Amerika versiyonunu tanıtıyor. CR-V kadar kaba ve Odyssey kadar pratik olan FIT, Honda'nın B Sınıfı piyasası için çok umut ediliyor.

Yeni bir hırçın ön anlayışına sahip olan ilk model FIT, SUV kardeşi Vezel ile beraber Meksika'nın Celaya tesislerinde üretilecek. Bu ara 7 inçlik HondaLink eğlence sisteminin de kullanıldığı iç kabin kalitesinin biraz daha yükseltilmiş olduğunu da hatırlatalım.

Son derece verimli olan yeni direkt enjektörlü 1.5 litrelik atmosferik benzinli i-VTEC ünite kullanılacak. Eskisine göre 13 HP güç ile 10 NM tork daha fazla üreten bu motor, 6500 RPM devirde 130 HP güç ile 4600 RMP devirde 155 NM tork elde etmekte. Müşteriler isterse 6 ileri manuel veya Sürekli Değişken Vites CVT ile satın alabilirler. Bu aracın CVT viteslisi, şehir gereği 33, otoban gereği 41 ve kombinasyon gereği 36 MPG benzin tüketmekte. Yalnız piyasa tarihi henüz bilinmiyor. Ancak, Avrupalı Jazz modelinin Paris Fuarı'nda tanıtılması planlanıyor.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder