6 Ocak 2014 Pazartesi

Peugeot’tan Bavul Dolusu Sürpriz!!!


Fransa’nın öncü otomobil ve ticari markası Peugeot, 308 modelinin SW versiyonunu gösterdi. 610 litrelik bagajıyla Japon Honda Civic Tourer’dan 14 litre daha dar.
İkinci sıra koltukları katlandığında muhteşem bir düz zemin oluşuyor. Fakat zemin fotoğrafına dikkatlice baktığımızda, bir önceki nesilde kullanılan üçüncü sıra koltuklar 5008′in başarıyla var olmasından dolayı bu nesilde yer almayacak gibi görünüyor. Elbette yaklaşık 2 ay sonra Cenevre Fuarı’nda tanıtılmasıyla bu durumu öğrenebileceğiz… Ön tasarım ve iç mekan HatchBack modeliyle aynı iken, yan tasarımdan itibaren üçüncü yanal camı ve büyük arka stoplarla HatchBack modelinden ayrılıyor. Elbette fazla kilolardan kurtulmayı da unutmadı! Fazlalıklardan kurtulabilmesi için ikinci nesil Verimli Modüler Platformu’nu (Efficient Modular Platform 2 – EMP2) kullandı. Ve böylece bir önceki modelinden 140 KG daha hafif olmasıyla araç daha eğlenceli hale gelebilecek.
Kilometre başında yalnızca 85 gram CO2 salabilen BlueHDI versiyonu ile satışa sunulduktan sonra belirli aralıklarla Euro6 normlu salınımlarını yapabilen benzinli ve dizel motorlarını HatchBack kardeşinden alacak. Bir önceki paragrafta yazdığım gibi Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılacak, ardından Fransa’da üretimi yapılıp diğer Avrupa Ülkeleri’ne satılacak.
Eren TAN
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder