20 Ocak 2014 Pazartesi

Focus'un Yüzü, Şu An Bembeyaz Saklanıyor...


Amerika'nın Volkswagen'i olarak da hitap ettiğim marka Ford, şu an sona doğru sayılabilecek aşamalarda ve Hatchback ile Station gövdesiyle ısınıyor. Nihayet Aston Martin yüzü bakımından Fiesta ile Mondeo'nun arasındaki boşluğu kapatabilecek.

Arkasında pek ciddi yenilik göstermese de, tamponu ile arka stoplarındaki iç kalıpları ufak yeniliğe kavuşabilir. İç mekana geldiğimizde ise, çerçeveleri elden geçirilmiş klima ızgaraları, yeni bir baz tuş takımları ve sanırım içi de değişikliğe uğrayacak olan göstergeler yer alacak.
Ancak daha iri ekranlı dokunmatik bilgi ve eğlence sisteminin Avrupa'ya gelip gelmeyeceği de bilinmiyor. Ama bunun kesinleşmesi için resmi açıklamayı beklememiz gerekecek zamanla...

Motorlara geldiğimizde; ufak değişiklerle yoluna devam edecek, yalnız araya bir seçenek daha gelecek. Ford Mustang'te kullanılan 2.3 litre hacimli EB (EcoBoost) turbo benzinli ünite yalnızca 310 HP tarzı güçlerde üretilecek ve yeni Focus RS'te kullanılacak.

"Madem Focus ailesi makyajlanıyor, o halde niye bütün motorlarda (özellikle TDCI dizel ünitelerde ve ST, RS gibi özel sürümlerde) PowerShift vites seçeneği sunulmuyor, iri ekranlı dokunmatik bilgi ve eğlence sistemi niye Avrupa'ya gelmiyor, en kötüsü; hiç olmazsa Amerika'da neden AWD çekiş sistemi yok? Bunların hepsi VW Golf'te var..!"





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder