11 Haziran 2014 Çarşamba

Yeni Nissan Navara Nihayet Tanıtıldı!


Yeni nesil Nissan Navara, ilk defa Tayland'ta tanıtıldı. Ön tasarımına dikkatli bakacak olursak, farlar ile ön ızgarasındaki çevre tasarımı Dacia Duster'dan benzetilerek tasarlandı. Tabii ızgarasına kendisine ait krom sütunları katmayı da ihmal etmedi. Sis farları çevresinde, aynalarda, kapı kollarında, arka kapak kolu ve arka tamponlarda krom kaplamalar da yer alıyor. Boomerang usulü LED gündüz farlara sahip olan Navara'nın genel tasarımını bana soracak olursanız, ben Amerikalı Pathfinder modeline nedense çok benzetiyorum. Gerek yan camları, gerek kapı kolları gibi... Pathfinder ile ne ilgisi olur diye sorarsanız, şimdiye kadar Pathfinder ile aynı platforma sahipti. Pathfinder'ın tek farkı, 2012 senesine kadar Navara modelinin hazır SUV modeline çevrilmiş hali olmasıydı.

Gerçek Dünya şartlarında 1.000.000 km (621.371 mil) boyunca ısınarak 40.000'den fazla kalite testlerine tabi olmuştur. Donma koşullarında, sıcak havalarda ve kayalık arazide test edilmeyi de ihmal etmedi. Amerikalı Pathfinder modelinden yaklaşık 291 mm daha uzun olan çif kabinlik Navara, güncelleştirilmiş yaprak süspansiyonu ile birlikte yeniden işlenmiş yüksek mukavemetli şasi özelliklerini de kullanarak şehir içi manevralar yapabilecek.

Yılda yaklaşık 75.000 adet üretim kapasitesi olup da, önümüzdeki yıl başlarında 370.000 adede çıkartacak olan Tayland'taki Samut Prakan tesislerinde üretilecek. Navara'nın içine girdiğimizde, iç kabin genellikle yeni Qashqai modeline benzetildi. ALL MODE 4x4i adlı döner topuzu ise klima kontrollerinin hemen altında ve sürücü hizasına yakın olarak konumlandırıldı. Daha iyi malzemeler ve alüminyum gibi dokunuşları ile yüksek çözünürlüklü TFT ekran navigasyon desteği, radyo ses oynatıcı, pusula, yakıt ekonomisi göstergesi ve turn-by-turn erişimi de olmazsa olmazlardan.

Tamamen Renault ile ortak yapımı iki adet iki buçuk litre hacmindeki dört silindirli dizel ünitesine sahip olacak. 2.5 DCI, sırasıyla "163 HP güç ile 403 NM tork" ve "190 HP güç ile 450 NM tork" elde ederek enerjisini manuel veya otomatik vites yoluyla arka veya bütün tekerleklere iletebilecek. Bu iki motorun dışında bir adet de 2.5 litrelik benzinli ünite yer alacak ve 6 ileri manuel ile 7 ileri otomatik seçeneği yer alacak.

Güvenlik cephesinde donamın ve gövde seçeneğine bağlı olarak Nissan Dinamik Kontrol Sistemi, Eğim İniş Kontrol Sistemi, Yokuş Kalış Desteği Sistemi ve Aktif Fren Sınırlı Kayma sistemi yer alacak. Ancak Navara'nın satış tarihi ile fiyatları henüz açıklanmadı.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder