19 Haziran 2014 Perşembe

Infiniti Q50 ER Mercedes C63'e Değil, Resmen Mercedes E63'e Rakip Olacak!!!

NOT: Bu seri üretim resmi değildir.
Japon Nissan'ın sosyetik temsilcisi Infiniti, Mercedes C Sınıfı ile BMW 3 Serisi'ye karşı ürettiği Q50'nin performans versiyonu olan Eau Rouge modelinin ön sunumu geçtiğimiz Ocak ayında düzenlenen Detroit ile geçtiğimiz Mart ayında düzenlenen Cenevre Fuarı'nda tanıtılmıştı. Infiniti yetkillileri seri üretim için henüz sözünü tutamıyor, ancak onun prototip versiyonunun sözünü tutabiliyor. Q50 ER'un prototip versiyonu, 27 ile 29 Haziran'da düzenlenecek olan Goodwood Hız Festivali'nde tanıtılacak.

Infiniti Red Bull Racing Takım Patronu Christian Horner ve Infiniti Red Bull Racing Test Sürücüsü Sebastian Buemi önderliklerinde tanıtılacak. Eğer üretimi onaylanırsa, Mercedes C63 ile Mercedes E63 arasındaki etikete sahip olacak.

Asıl özelliklerimize geldiğimizde motorunu, vitesini, aktarmasını gibi önemli tabanını Nissan GT-R'dan alacak. Tamamen Nissan yapımı 3.8 litrelik çift turbo benzinli üniteden 568 HP güç ile 600 NM tork elde edecek. Bu motordaki torkun her tekerleğine %25'er paylaşılması ve sıfırdan yüze dört saniyenin altında kalkması planlanıyor. Bu güç 7 ileri otomatik yoluyla dört tekerleklere aktarılacak ve 290 km/s maksimum saat elde edecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder