27 Haziran 2014 Cuma

Ford Focus ST, Yüzünü Tazelerken Rüzgar Gibi Goodwood'ta Esecek!


Amerikan marka Ford, makyajlı Focus ST modelini ilk defa Goodwood Hız Festivali'nde tanıtacak. Görünüme geldiğimizde modifiye tamponlar, yeni bir kaput ve ince farlar ile ayırt ediliyor. Araç aynı zamanda dörtgen sis farları ve yeni 19 inçlik alaşımlı jantlar ile donatıldı. Yeni şasi kontrol teknolojileri eklendi, süspansiyon ayarları yeniden yapıldı. Sürüş kalitesi arttırılması adına direksiyon tekrar ayarlandı. Sonucunda daha dengeli, rafine ve tepkili hale getirildi. İç mekanda konsol kumandaları daha ergonomik ve sportif koltuk ile direksiyon simidi bulunuyor. Ford'un ön görünüme geri dönersek, aslında pek önemli fark yok. Tek farkı ön ızgarasındaki şeritler yer almıyor ve ön plaka ön ızgara ile tampon ızgarasının arasında konumlandırıldı.

Motor seçeneklerimize geldiğimizde ilk defa dizel seçeneğine kavuşacak! 2 litrelik sıralı 4 silindirli TDCI üniteden 185 HP güç ile 400 NM tork elde ediyor. 100 kilometrelik karma tüketimde 4.4 litre yakıt tüketirken 114 g/km CO2 gaz salıyor ve sıfırdan yüze 6.5 saniyede kalkış yaparak 247 km/s hız elde ediyor.
Benzinli versiyonuna geldiğimizde 2 litrelik sıralı 4 silindirli EB üniteden 250 HP güç ile 360 NM (Amerika'da 252 HP - 365 NM) tork elde ediyor. 100 kilometrelik karma tüketimde 6.8 litre yakıt tüketirken 158 g/km CO2 gaz salıyor ve sıfırdan yüze 8.1 saniyede kalkış yaparak 217 km/s hız elde ediyor. İki motorda Otomatik Start&Stop sistemine ve Euro6 şartlarına sahip olacak. İkisi de 6 ileri manuel yoluyla elden geçirilmiş ön tekerleklere aktarılacak.

Ford RS takımı, Yeni focus ST'nin bir numaralı hedefi olan sürüş deneyimini arttırmak için iyileştirme yaptı. Yeni spor süspansiyonlara tamamen yeni ön yaylar eklenirken, ön ve arka süspansiyonların ayarı daha sportif hale getirildi. Bu ayarlar ile birlikte araç güncel versiyondan daha keskin ve dinamik bir hale geldi. Direksiyon ve elektronik araç kontrol sistemleri Focus ST'ye özel spor gereksinimleri karşılamak için tekrar ayarlandı. Yeni değişken zamanlı direksiyon sistemi ile; ileri Teknoloji Direksiyon Geliyor, daha eğlenceli! Yeniden ayarlanmış 3 kademeli ESP sistemi; Örneğin hızla gidilirken şerit değişikliği durumunda araç optimum hassasiyet ve kontrolü sağlamak için müdehale edecek. Tork Kontrol Sistemi de elden geçirilmiş; tekerleklere dağılan tork daha optimize hale getirilmiş ve virajlarda çekiş maksimize edilerek çeviklik arttırılmış. Motorun sert bir ivlemenme halinde verdiği güç tekrar ayarlanmış; özellikle ön tekerlek çekişi ve vites değişim kalitesi, bu durum ST'nin performansına uygun motor takozları ile desteklenmiştir.

Adaptif Bi-Xenon HID ön farlar, SYNC 2, 8'' Dokunmatik ekran, Çapraz trafik uyarı sistemi, Aktif şehiriçi güvenlik sistemi, şerit takip sistemi vb. özellikler yer alacak. Araç 2014 Sonbaharın'da siparişe açık olacak ve 2015 başında bayilerde yerini alacak.

"Keşke bu araçta PowerShift vites opsiyonu sunulsa!!!"






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder