16 Haziran 2014 Pazartesi

Renault İntikam Almak İstiyor!


Fransız marka Renault, "Önden Çekişli Nürburgring" şampiyonu İspanyol Seat Leon Cupra 280 modelinden intikamını alabilmesi için Megane RS 275 Trophy-R modelini hazırladı.

Bir aylık çalışmadan sonra 7 dk 54.36 sn'de turlayarak rekoru geri aldı. Seat Leon Cupra 280 ise, 7 dk 58.44 sn'de turlamıştı. Aracın yapılışına geldiğimizde arka koltuklar çıkartıldı, ses yalıtımları düzenledi, radyo ile klima kaldırıldı ve polikarbonattan yapılmış hafif Recaro koltuklar monte edildi. Bunların sunucu yaklaşık 100 kg daha zayıfladı.

Motora geldiğimizde, 2 litrelik 4 silindirli turbo benzinli üniteden 275 HP güç ile 360 NM tork üretiyor. 6 ileri manuel yoluyla haber başında söylediğim gibi ön tekerleklere aktarılıyor. Bunun dışında sınırlı kaymalı diferansiyelin de dahil olduğu standart fincan şasi, titanyum Akrapovic egzoz sistemi, ayarlanabilir Öhlins Road & Track amortisörler, 19 inçlik siyah veya kırmızı Speedline jantlar Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler ve 350mm'lik fren diskleri yer alıyor.

Görünüme geldiğimizde kırmızı damalı bayrak çıkartmaları, F1 tarzı ön bıçak, Sedef Beyazı rengiyle boyanmış gövde ve standart olarak sunulan 3 noktalı emniyet kemeri ile opsiyonel olarak sunulan 6 noktalı koşum kemeri yer alacak. Bu yıldan sonra 15 pazarda satışa sunulacak ve 250 adetle sınırlı kalacak.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder