23 Haziran 2014 Pazartesi

Nihayet Beklenen Seat Leon Gün Yüzüne Çıktı!


İspanyol otomobil markası Seat, nihayet Leon ST'nin Crossover görüntülü versiyonunu tanıttı. İsmi ise, Seat Leon X-Perience.

Görünümüne geldiğimizde aracın altında krom şeritler, yarı plastik tamponlar ve plastik çamurluklar ile marşpiyeller yer alıyor. Bunun dışında 15 mm daha arttırılmış sürüş yüksekliği yer alıyor. Bunun dışında sabit siyah tavan rayları ile özel kapı eşikleri yer alıyor. Aracın tekerleklerinde 17 inçlik alaşım jantlar standart olarak sunulurken, 18 inçlik alaşım jantlar opsiyonel olarak sunuluyor.

İç mekana geldiğimizde, turuncu dikişli kahverengi Alcantara koltuklar ve döşemeler ter alıyor. Standart olarak size 587 litrelik bagaj hacmini sunarken, koltukları katladığınız sürece size 1470 litrelik bagaj hacmini sunuyor.

Motor seçeneklerimize geldiğimizde üç adet dizel ile bir adet benzinli ünite yer alacak.
Seat Leon X-Perience 1.6 TDI turbo dizel 110 HP güç ile 250 NM tork elde ediyor.
Seat Leon X-Perience 2.0 TDI ise iki ayrı güç elde ediyor. Baz modeli 150 HP güç ile 320 NM tork, üst modeli ise 180 HP güç ile 380 NM tork elde ediyor.
Serinin tek benzinlisi Seat Leon X-Perience 1.8 TSI 180 HP güç ile 280 NM tork elde ediyor.
Bütün motorlar 6 ileri manuel şanzımanla donatılacak iken, DSG versiyonu ise isteğe bağlı olarak sunulacak.

Araç şimdilik 4Drive aktarmasına sahip olacak iken, önden çekişe sahip olup olmayacağı bilinmiyor. Beşinci nesil Haldex kavramına sahip olan 4Drive (Audi'de Quattro, VW'de 4Motion, Skoda'da 4X4 ve Porsche'ta ise PTM [Ancak araçlarının arkasında ve model isminin yanına "4" rozeti takılıyor] olarak adlandırıyor.), ön ile arka aksta elektronik diferansiyel kilidini kullanıyor. Böylece, "aktarma sektörünün en modern ve verimli..." olma sıfatını da hak ediyor. Genelde önden çekişli olarak yola ilerleyen Seat Leon ST 4Drive; arazi, kar, çamur, ıslak zemin ve kum gibi zor şartlarda veya viraj gibi sıkıntı yaratan sürüş sorunlarında hemen öndeki gücünün bir kısmını arka tekerleklere iletiyor.

Seat Leon X-Perience, Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtıldıktan kısa bir süre sonra satışa sunulacak.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder