21 Haziran 2014 Cumartesi

Yeni Nesil Daihatsu Copen Tanıtıldı!


Japon üretici Daihatsu, ilk defa 2002 yılında ürettiği Copen modelini uzun aradan sonra yeniliyor. Yeni nesil Copen, 2013 yılında Tokyo Otomobil Fuarı'nda Kopen RMZ adlı ön sunum modelinden uyarlandı.

Daha da önemlisi, Copen'i kapı ve tavanlar hariç aracın dışını da içini de kişiselleştirebiliyorsunuz. Kişiselleştirme sayısı neredeyse Mini'yi geçmiş durumda! Sportmen bebek, 3395 mm uzunluğa, 1475 mm genişliğe ve 1280 mm yüksekliğe sahip. "D-frame" hafif monokok, selefinden üç kat daha sert ve aynı zamanda burulma rijitliğini artırmak için umut verici. İki parçalı elektrikli tavan aracın ağırlığına sadece 40 kg ilave ederken bu değişiklikler sürüş konforu ve yol tutuş üzerinde olumlu bir etkiye sahip oluyor. İç mekana geldiğimizde motor başlangıcı butonu, deri direksiyon simidi ile vites topuzu, ısıtmalı koltuklar, anahtarsız giriş, klima, merkezi üstüne yerleştirilen bir karbon fiber detaylar ve isteğe bağlı olarak sunulan multimedya eğlence sistemi ile ısıtmalı ön cam gibi sayısız özellikler yer alıyor.

Kaputun altına geldiğimizde 12 subaplık 3 silindirli atmosferik benzinli motor kullanılıyor. Bu ünite 64 HP güç ile 92 NM tork elde ediyor. Enerjisi 5 ileri manuel veya 7 ileri sürekli değişken otomatik yoluyla ön tekerleklere aktarılıyor.

2015 yılı içerisinde satışa sunulacak olan Daihatsu Copen'in manuel viteslisi 1,819,800 Yen'den başlanacak iken, CVT viteslisi ise 1,798,200 Yen'den başlanacak.

"Keşke Daihatsu Avrupa'dan çekilmeyip de yeni Copen modelini daha güçlü motoruyla (100 HP gibi...) orada da satsaydı. "








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder