23 Haziran 2014 Pazartesi

Dikkat, Kaplumbağa Meleği İyice Sinirlendi!


Alman marka Volkswagen, Beetle modelini Volkswagen Andretti Rallycross takımı için uyarladı. RedBull Global Rallycross Champions'ın sezonunda ilk olarak Tanner Foust ve Scott Speed, bu sinirli kaplumbağayı kullanacak. Volkswagen Polo WRC modelinde de kullanılan 1.6 litrelik TSI turbo ve intercooler benzinli ünitesinden 544 HP güç elde ederken, Rockstar Rally Team adına da mücadele edecek. Bu gidişle RedBull Rally Team'da da Polo'nun yerini alabilir!

Scott Speed Volkswagen hakkında şu açıklamayı dile getirdi: "Polo zaten rekabetçi olduğunu kanıtladı ve biz gerçekten bu dalda yarışacak yarış arabası kullanmak istiyoruz."
Tanner Foust ise 34 numaralı Rockstar Energy Drink eşofmanı giymiş Beetle'ı kullanacağını sabırsızlandığını açıkladı.

Üçüncü nesil Beetle'ın yakışıklı şeytanında çoklu plakalı sınırlı kaymalı diferansiyeller kullanıldı. 544 HP gücü, 6 ileri şanzıman yoluyla sabit oranda 4Motion aktarımına iletiliyor. Araç 231 mm çapında ZF marka kaliperlere sahip. Rallycross parkurunda off road kabiliyeti için geliştirilmiş özel süspansiyonlar bulunuyor. 240/640-R17 Yokohama lastiklerle sarılı 17 inçlik jantlara sahip Beetle GRC, sadece 1210 kg. gövde ağırlığına sahip. Düşük tutulan ağırlık sayesinde araç 0-96 km/s hızlanmasını 2.1 saniyede gerçekleştirebiliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder