18 Haziran 2014 Çarşamba

Peugeot 508, 4 Yıl Aradan Sonra İlk Defa Yüzünü Tazeledi!


Fransız marka Peugeot, 407 ile 607 modelini birleştirerek yeni orta direğini (Ben orta araçlara bu lakabı kullanıyorum sakınca olmazsa) 2010 yılında üretmişti. Adı 508 idi... 4 yıl aradan sonra ilk defa yüzünü tazeliyor.

Görünüme geldiğimizde yeni LED ön farlar, ön ızgaralar, kaput, yeni ön tampon tasarımı ve daha da önemlisi artık kaputun yerine ön ızgaranın içinde yer alan Peugeot aslanı yer alıyor. Arkasında ise yeniden düzenlenmiş arka farlar ile tamponlar yer alıyor. İç mekanda ise düğmeler azaltıldı ve yeni saklama kabı ile 7 inçlik ekranda Peugeot Connect App işletim sistemi yer aldı. Malzeme kalitesi ise biraz arttırıldı. Ayrıca Kör Nokta Sensörler ile arka kameralara da kavuştu.

Motor seçeneklerine geldiğimizde THP165 modeli, THP155 modelinin yerini aldı. 1.6 litrelik turbo benzinli üniteden adından da anlaşıldığı gibi 165 HP güç üretiyor ve 131 g/km gaz salıyor. Bu ünitede tamamen yeni 6 ileri manuel ile tamamen yeni 6 ileri otomatik şanzıman yer alıyor.
Dizel cephesine geldiğimizde 6 ileri manuel vitesli 2 litrelik BlueHDI 150 HP güç üretiyor ve 105 g/km gaz salıyor. 6 ileri otomatik vitesli 2 litrelik BlueHDI ise 180 HP güç üretiyor ve 111 g/km gaz salıyor.

Yalnız Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Fuarı'nın yerine Ağustos ayında düzenlenecek olan Moskova ile Chengdu Fuarı'nda tanıtılacak ve Eylül ayının ortalarında Avrupa'da satışa sunulacak.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder