9 Haziran 2014 Pazartesi

BMW 1 Serisi, Gelecekte Önden Çekişli Model Olacak!


İngiliz otomobil dergisi Auto Express'in iddiasına göre üçüncü nesil BMW 1 Serisi 2018 yılında satışa sunulacak. Yeni nesil MINI Cooper ile BMW 2 Serisi Active Tourer modelinde kullanılan UKL1 adlı platforma sahip olacak olan gelecek nesil 1 Serisi, 5 ve 3 kapılı Hatchback modeline ilave olarak ilk defa Sedan versiyonuna da kavuşacak. 2020 yıllarında satışa sunulması planlanan gelecek nesil 2 Serisi Coupe ile Concertible modelinde de kullanılması söz konusu olabilir.

Gelecek nesilde daha uzun dingil mesafesi ile daha geniş iç mekanı elde ederek zayıflayacak iken, ekonomi adına alüminyum yapımı motorlara sahip olacak. Muhtemelen 3 ve 4 silindirli ünite seçeneklerine sahip olacak. Serinin performanslı finaline geldiğimizde M1 modeli, 2 litrelik çift turbolu benzinli üniteden 360 HP güç elde ederek M vitesi yoluyla enerjisini 4 tekerleklere aktarabilir. Tabii bu şimdilik söylenti...

"BMW 1 Serisi, iki nesil boyuncu enerjisini boş yere arka tekerleklere iletti. Yazık... Çünkü BMW 1 Serisi, üçüncü nesline geçerken önden çekişe geçecek, ki bu çok berbat durum! Ne zaman arkadan itişli Hatchback istesek, zamanla tükenişe geçiyor. BMW X1, gelecek nesil 2 Serisi vb. akrabaları da önden çekişe geçecek. Kompakt BMW'lere gerçekten yazık, boşuna arka tekerleklere iletiliyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder