20 Haziran 2014 Cuma

Volkswagen Golf Sportwagen, GTE Haliyle Çıplak Yakalandı!


Alman marka Volkswagen, Amerika'ya Golf Sportwagen modelini (Golf Variant'ın Amerika Adı) satacağını söyledi. Golf Sportwagen, San Francisco Havalimanı yakınlarında çırılçıplak yakalandı hem de GTE haliyle!!!

Volkswagen, Amerika'da Golf Sportwagen modelini çeşitli olarak satacak. Gerek önden çekişli, gerek 4X4, gerek TSI benzinli, gerek TDI dizel, geren manuel, gerek otomatik, gerek performans versiyonları, gerekse alternatif versiyonları... Bunlardan GTE modeline geldiğimizde PHEV türüne sahip.

PHEV adını plug-in hybrid electric vehicle kelimelerinin baş harflerinden alan teknolojinin normal bir motorun yanı sıra harici güç kaynağından şarj edilen bir elektrikli motor da barındırmasından oluşuyor. Düşük hızlarda ve kısa mesafeli yapılan sürüşler tamamen elektrik enerjisiyle gerçekleştiriliyor, yüksek hızlı ve uzun mesafelerde normal motor devreye giriyor ve elektrikli motorun pillerinin şarj işlemi gerçekleştiriliyor. Golf GTE bulunan 1.4 litrelik TSI motor ve ayrıca bir elektrik motoru bulunuyor; toplamda 204 beygir gücü ve 350 Nm tork üretilirken Elektrik motorunun 8.8kWh lityum iyon bataryası tek bir şarjla yaklaşık 50 km. menzile sahip. Ayrıca elektrik motorunun ürettiği hız saatte 130 km’yi geçmiyor. 1.4 litrelik TSI benzinli motor ile birlikte maksimum hız saatte 222 km’ye kadar yükseliyor. Otomobilin 0-100 km/h hızlanması 7.6 saniyede gerçekleşiyor. Golf GTE’nin 1.8 lt/100 km.’lik yakıt tasarrufu sağlarken ve kilometre başına sadece 35 gr. karbondioksit salınımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Golf GTE’nin elektrik motorunun pilleri frenleme esnasında açığa çıkan enerjiyle şarj ediliyor. Normal elektrik şebekesi üzerinden de şarj işlemi gerçekleştirilebiliyor. Otomobili bir şarj ünitesine bağlayarak iki buçuk saat gibi bir sürede şarj etmek mümkün oluyor.

Görünüme geldiğimizde mavi ön şerit, mavi GTE imzalı ön çamurluk ve özel ön tampon yer alıyor. İç mekana geldiğimizde muhtemelen mavi aksanlı konsola ve 6.5 inçlik multimedya ekranına sahip olacak. Ancak aracın satış tarihi henüz bilinmiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder