25 Haziran 2014 Çarşamba

Yeni Nesil Ford Edge, Nihayet Kendini Gösterdi!


Amerikan marka Ford, geçtiğimiz Kasımlarda düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı'nda yeni nesil Edge modelinin ön sunumunu göstermişti. Şimdi ise seri üretim versiyonunu göstererek Ekim ayındaki Paris Fuarı'nda tanıtabilir! Tasarım konusunda söyleyecek sözüm yok. Çünkü ön sunum modeliyle neredeyse aynı denecek şekilde tasarlandı.

Motor seçeneklerine geldiğimizde Amerika'da iki adet turbo benzinli ile bir adet turbo benzinli ünite yer alacak. Motor seçenekleri sırasıyla şu şekilde:
2.0 EcoBoost turbo benzinli 245 HP - 357 NM,
2.7 EcoBoost turbo benzinli 300 HP ve
3.5 litrelik atmosferik benzinli (Muhtemelen 310 HP tarzlarında güç üretecek.) olarak yer alacak. Bütün motorlar 6 ileri SelectShift şanzımana sahip olacak.
Avrupa rotasına çevirdiğimizde:
Yeni 2.0 TDCI - 180 HP - 400 NM 6 ileri manuel şanzıman, CO2 149 g/km ve
Yeni 2.0 TDCI - 210 HP - 450 Nm 6 ileri direksiyondan pedallı kontrole sahip Powershift otomatik şanzıman, CO2 159 g/km olarak yer alacak.

Önden çekişli modellerde MacPherson ön süspansiyon ile integral-link independent sistemli bağımsız arka süspansiyon yer alıyor. Böylelikle gövde sertliği %26 oranında arttırıldı. Özelliklere geldiğimizde adaptif elektrikli direksiyon, Çarpışma şiddeti azaltıcılı adaptif hız kontrol ve Uyarı sistemi, ön - arka park sensörleri ve ısıtmalı - soğutmalı ön koltuklar yer alıyor. Diğer özelliği olan Ön Kamera Sistemi, aracın önünde 180 derece açı ile aracın içine görüntü veriyor sizin dar park alanlarında daha rahat hareket etmenizi sağlıyor. Ayrıca Kuga'da gördüğümüz ayak hareketi ile açılan bagaj kapağı, SYNC 2 Yeni Akıllı Teknolojiler, Otomatik park sistemi, Çapraz trafik Uyarı sistemi, Şişebilen arka emniyet kemerleri, Akıllı dört çeker, TVC ve Curve Kontrol sistemi, Aktif Şehiriçi Güvenlik Sistemi, Kör nokta uyarı sistemi, Şerit takip, uyarı ve tabela okuma sistemi, torpido altı diz hava yastığı ve Isıtmalı direksiyon simidi yer alıyor. Unutmadan; yine aracın platformu Mondeo/S-Max ile aynıdır, yani C/D segmentinde yer almaktadır.

2015 senesinde 100 ülkeden fazla pazarda satışa sunulacak. Yine 2015'in Eylül aylarında Avrupa kıtasına gelecek. Araç, Toronto yakınlarındaki Oakville tesislerinde üretilecek. Ford Edge son olarak Jeep Cherokee, Mercedes GLK, Volvo XC60, BMW X3, Chevrolet Captiva, Fiat Freemont ve Audi Q5'ten oluşan D-SUV grubuna saldıracak!













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder