4 Haziran 2014 Çarşamba

Volvo XC90 Tablet Klavuzu...

NOT: Bu tablet değil, motor butonudur. Resim yeni olduğu için bunu başlık fotoğrafı olarak kullanalım dedik.
İsveçli otomobil markası Volvo, yeni XC90 modelinin iç kabinini geçen haftalarla göstermişti. Düğmeleri ve kolları en sezgisel ve kullanımı kolay olmakla kalmayıp, daha da önemlisi Sensus arayüzünü kullanarak cömert bir dokunmatik tablete de sahip oldu. Sürücünün dikkatinin dağılmaması adına Sesli Kontrol Sistemi ile gösterge üzerinde yer alan Head-Up Display şeffaf ekran da yer alıyor. Tablet camı hakkında önemli detayı da yansıtayım. Siz halel acele eldivenle araca binseniz bile tablete rahatça dokunabiliyorsunuz. Bunları yaparken aslında Kızılötesi Teknolojisi'ne borçlusunuz.

Navigasyon haritalarının da dahil olduğu Bulut Bilişim Sistemi ise, hepimizin bildiği cep telefon markası Ericsson tarafından yapıldı! Bulut tabanlı uygulamalarda Sensus tabanlı navigasyon, internetli radyo, müzik dinlemek, otoparkı bulma ve ödeme, restoranlar ve diğerleri tespit gibi özellikler yer alıyor.

iPhone / iPad / iPod gibi üreünlere sahip sürücüler için Apple'ın CarPlay sistem entegrasyonu yer alacak. Apple'ın CarPlay özelliğine geldiğimizde, Apple araç içi işletim sistemi olarak geliştirdiği Apple Carplay ile araç içi dijital sisteminiz tıpkı bir iPhone gibi çalışıyor. Dokunmatik ekranı ile mobil telefonunuza entegre olabiliyor. Apple CarPlay ile otomobile bindiğiniz andan itibaren telefonunuzu kullanma ihtiyacı duymadan telefonunuzla gerçekleştirdiğiniz tüm uygulamaları bu sistem üzerinden yapmanız olanaklar dahilinde olacak. Örneğin telefon çağrılarına cevap verme, videolarınızı izleme, alışveriş yapma vs...

Ağustoa ayında tanıtılacak olan yeni nesil XC90, İsveç'in Göteborg şehrindeki Torslanda tesislerinde önümüzdeki yıl başlarından itibaren üretilecek.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder