3 Haziran 2014 Salı

8 Gün Sonra...


Japon otomobil markası Nissan, 8 gün sonra yeni Pick-Up modelini tanıtmaya hazırlıyor. Bu aracın ya Navara (Amerika'daki adı Frontier), ya da Titan olması bekleniyor. Aracın Navara olması için kardeşi Pathfinder'dan yardım alması gerekir. Eğer Titan olursa, kendine has model olabilir.

Yalnız gelecek nesil Titan hakkında önemli detayı bir kez daha hatırlatalım. Nissan, şimdiye kadar her model için dizel ünitesini yine de Renault'tan alırdı. Gelecek nesil Titan dizel ünitesini Renault'tan değil, bu sefer Cummins'tan alacak. Cummins yapımı 5 litrelik V dizilimli 8 silindirli turbo dizel ünite, 306 HP güç ile 744 NM tork elde ediyor. Ancak yakıt tüketimi ile maksimum sürati için belki de 8 gün beklemeniz gerekir. Belki denmesinin sebebi ise 8 gün sonra Titan mı olur, Navara mı olur belli değil!

"Eğer bu araç Navara adıyla ortaya çıkarsa, Avrupa Pazarı'na Renault imzalı dizel motorlarla gelmeli. Gelirken ya yepyeni 1.6 litrelik çift turbo DCI (130 ve 160 HP) ünitesiyle gelsin, ya da Renault Master'dan ödünç alarak 2.3 litrelik DCI (110, 135 ve 165 HP) ünitesiyle gelsin. Otomatik vites seçenekleri olarak klasik CVT'lerden vazgeçip yerine EDC vitesini kullansın..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder