8 Ağustos 2014 Cuma

Yeni Skoda Fabia'nın Motor Seçenekleri Belli Oldu!


Çekli Skoda, gelecek nesil Fabia'nın motor seçeneklerini açıkladı. Mevcut motorların gelişmesi sonucu yüzde 17 daha az tüketir ve Euro6 şartlarını getirir haline geldi.

Benzinli seçenekler dört üniteden oluşacak. Baz modelini 60 beygir elde eden 1 litrelik üç silindirli, direkt enjeksiyonlu ve atmosferik benzinli MPI ünite üstlenecek iken; final modelini 110 beygir elde eden 1.2 litrelik dört silindirli turbo benzinli ünite üstlenecek.

Dizele geldiğimizde 75 HP ve 105 HP güç elde eden alüminyum blok ile yeni geliştirilmiş üç silindirli ve common-rail direkt enjeksiyonlu 1.4 litrelik TDI ünite yer alacak. Buna ilave olarak 75 HP'lik versiyona özel olarak start/stop sistemi, kinetik enerjide iyileşmeler ve düşük yuvarlanma dirençli lastiklerle donatılmış olan GreenLine versiyonu 2015 yılının sonlarına doğru yer alacak. Bu değişiklikler sayesinde yaklaşık 82 g/km CO2 ve 3.1 litre/100 km elde edecek.

Skoda Fabia'nın baz temsilcisi 1.0 MPI, selefine göre 65 kg zayıflayacak ve 980 kg boş ağırlığa sahip olacak.

Yeni Fabia'nın Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve 2015 başlarında satışa sunulması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder