15 Ağustos 2014 Cuma

Skoda Fabia'dan Yeni İpuçlar!


Size iki gün önce Yeni Fabia'nın farını ilk defa göstermiştik. Şimdi ise ön tasarımı tamamen sizinle paylaşıyor. Ön tarafta kurumsal ön tasarım, Polo usulü far içerikleri ve Yarış Mavisi adlı gövde rengi yer alıyor. 

2015 model yeni Fabia, meşhur MQB tabanının yerine bir önceki nesilde kullanılan PQ25 tabanını elden geçirmeden kullanacak. Selefine göre 65 kg zayıflayacak iken, baz modeli sadece 980 kg'lık boş ağırlığa sahip olacak. Performans versiyonu RS'e geldiğimizde düşük satış rakamları nedeniyle üretilmeyecek. Bunun yerine genel olarak sadece Hatchback ile Station gövdeleri üretilecek.

Benzinli seçenekler dört üniteden oluşacak. Baz modelini 60 beygir elde eden 1 litrelik üç silindirli, direkt enjeksiyonlu ve atmosferik benzinli MPI ünite üstlenecek iken; final modelini 110 beygir elde eden 1.2 litrelik dört silindirli turbo benzinli ünite üstlenecek. Dizele geldiğimizde 75 HP ve 105 HP güç elde eden alüminyum blok ile yeni geliştirilmiş üç silindirli ve common-rail direkt enjeksiyonlu 1.4 litrelik TDI ünite yer alacak. Buna ilave olarak 75 HP'lik versiyona özel olarak start/stop sistemi, kinetik enerjide iyileşmeler ve düşük yuvarlanma dirençli lastiklerle donatılmış olan GreenLine versiyonu 2015 yılının sonlarına doğru yer alacak. Bu değişiklikler sayesinde yaklaşık 82 g/km CO2 ve 3.1 litre/100 km elde edecek.

Bu ay içerisinde tanıtılacak, Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda podyuma çıkacak ve bu yılın sonlarına doğru satışa sunulacak.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder