12 Ağustos 2014 Salı

En Hızlı SUV Farkına Ne Dersiniz?


İngiliz üretici Land Rover'ın efsane modeli Range Rover, Sport SVR versiyona kavuştu. Bu ara 27 Ağustos'ta düzenlenecek olan Moskova Fuarı'ndan önce 14 Ağustos'ta Pebble Sahili'nde tanıtılacak.

Ön tarafında en performanslı Range Rover Sport modelinden büyük hava girişleri, yeni bir ön tampon, revize edilmiş ızgara, farklı ön çamurluk havalandırma, kaslı yan etekler, daha geniş arka spoyler, dört çıkışlı egzoz sistemi, parlak siyah difüzör, yeni bir arka tampon ve Continental Cross Contact dört sezon lastiklerle sarılı 21 inçlik jantlar ile ayrılıyor.

İç mekana geldiğimizde SVR damgalı iki tonlu Oxford deri döşemeye sahip ön ve arka spor koltuklar yer alıyor. Ayrıca alüminyum kaplama ile karbon fiber detaylar isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Motora geldiğimizde 5 litrelik V8 silindirli kompresörlü benzinli ünite yer alıyor. Range Rover Sport Supercharged modelinden 40 HP güç ve 55 NM tork daha fazla. Yani 550 HP güç ve 680 NM tork elde ediyor. Gücü spor modlu 8 ileri otomatik şanzıman yoluyla dört tekerleklere iletiliyor. Sıfırdan 96 km/s'e 4.5 saniyede kalkıyor ve 261 km/s'lik sınırlandırılmış maksimum hız elde ediyor. Bu araç Nürburgring pistinde 8 dakika 14 saniyede turladı. Bu araç, aynı zamanda "Dünya'nın En Hızlı Arazi Otomobili" farkına da sahip.

Güvenliğe geldiğimizde ilk olarak Dinamik Aktif Arka Kilitli Diferansiyel yer alıyor. Bunun dışında genelde arka tekerleklerle gidilen, ancak viraj esnasında ve bozuk zeminlerde elektronik kontrollü çoklu plakalı kavramayla ön tekerleklere de paylaştırılan Tork Vektör Sistemi de yer alıyor. Bu cephe Brembo frenlerle, yükseltilmiş burçlarla, alüminyum yoğunluklu spor süspansiyonla, geliştirilmiş Aktif-Rulo Kontrol sistemiyle ve Yeniden programlanan Adaptive Dynamics ile tamamlanıyor.

Range Rover Sport SVR, Amerika Birleşik Devletleri'nde 111.400 Dolar'dan başlanacak.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder