6 Ağustos 2014 Çarşamba

Geniş Ailelere Özel BMW Geliyor!


Alman üretici BMW, kendine has Dünya'nın ilk önden çekişli modeli 2 Active Tourer'ı bu yılın başlarında çıkarmıştı. Bu defa aracın aynısını uzatarak yapacak.

7 koltuklu 2 Active Tourer, 5 koltuklu modeliyle hemen hemen aynı tasarıma sahip. Farkları ise; aracın daha uzun olması, arka kapı ile dingilin biraz daha uzaması. Aslında iç mekan hakkında fazla söze gerek yok. Çünkü 5 koltuklu kardeşiyle hemen hemen aynı kabine sahip olacak. Gelelim ilavelik koltuklara... Bagaj hacmine yerleştirilen zemine yok edilir iki koltuk, yetişkinlere kadar yeterli genişlik sağlıyor.

Araç, Mini ve 5 koltuklu kardeşi ile aynı tabana sahip olacak. Yani UKL tabana. Motor seçeneklerimize geldiğimizde ilk etapta:
1.5 litrelik 3 silindirli turbo benzinli ünite 136 HP (218i),
2 litrelik 4 silindirli turbo benzinli ünite 230 HP (225i) ve
2 litrelik 4 silindirli turbo dizel ünite 150 HP (218d) seçenekleri yer alacak.

Zamanla 1.5 litrelik 3 silindirli dizel üniteli 216d ile 2 litrelik 4 silindirli 220d ve 220i versiyonları da takip edecek. xDrive dört çekiş sistemi ise, 220d ve 225i versiyonlarında isteğe bağlı olarak satışa sunulacak.

7 koltuklu 2 AT modelinin Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve bu yıl sonundan önce satışa sunulması planlanıyor. Satışa sunulduğunda Renault Grand Scenic, Opel Zafira gibi araçlarla rekabet edecek.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder