16 Ağustos 2014 Cumartesi

McLaren P1 Yarışlara Çıkıyor!


İngiliz spor otomobil markası McLaren, Kaliforniya'da düzenlenecek olan Pebble Beach Concours d'Elegance etkinliği için P1 modelini yarışçıya çevirdi. Şimdi ilk önce motorlardan başlayalım. İsmi P1 GTR olan model, 3.8 litrelik çift turbo benzinli V8 üniteden 916 HP güç elde ediyor. Elektrik motorunu da devreye aldığınızda 1000 HP'e kadar yuvarlanıyor.

Görünüme geldiğimizde sıradan modele göre daha hırçın gövde kitine sahip. Arkasının tam ortasında konumlandırılan egzoz borusu yer alıyor. Turuncu - gri karışımı gövdesine sahip olan P1'in güvenliğine geldiğimizde arka sabit ikiz eleman kanat karbon fiber direkleri üzerinde oturan ve bir hidrolik olarak çalıştırılan Drag Reduction System'i kullanmasıyla hayranları etkilemeyi başarıyor. Pirelli P-Zero lastiklerle sarılı 19 inçlik jantların da bulunduğu P1 GTR, aynı zamanda 650S GT3'ün de izinden gidecek.

Son değişiklikler McLaren Special Operations (MSO) tarafından gerçekleştirildi. Aynı zamanda uzmanlık sürücü eğitiminin yanı sıra şirketin yarış simülatörü erişimini ve sürüş etkinliklerini kapsayan programdan yararlanacak P1 sahiplerine sunulacak.

Kaç adetle kısıtlayacağı belli değil, ancak İngiltere'de 1.98 Milyon Pound'tan başlanacağını söyledi.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder