8 Ağustos 2014 Cuma

Cadillac CTS, 2015'e Zeytin Dallarından Kurtularak Girdi!


Amerikan sosyetik marka Cadillac, 2015 model CTS modelini tanıttı. Şimdi tasarımına gelelim. Ön tarafından başlarsak projektörlü halojen farlar standart olarak sunuluyor. Daha fazla para öderseniz, Sürüşe Duyarlı Aydınlatma Sistemi ile donatılmış yüksek yoğunluklu deşarj farlara sahip olabilirsiniz.

Standart modellerde Galvano ön krom ızgara yer alırken, V-Sport modelinde siyah ön krom ızgara yer alıyor. Luxury ve Performance versiyonlarında Galvano parlatılmış alüminyum tabanıyla aerodinamik ızgara kepenkler ve kapı kolları aydınlatıcı yer alıyor. Bu araçta 17 inçlik jantlar standart. Bu jantları beğenmezseniz 18 ve 19 inçlik jantları tercih edebilirsiniz. Ayrıca mevcut renk seçeneklerine ilave olarak Kristal Beyaz Tricoat ve Koyu Adriyatik Mavi Metalik adlı gövde renkleri satışa sunuldu.

İç mekana geldiğimizde Cadillac CUE multimedya sistemi de elden geçirildi. Bu sistemde aynı zamanda akıllı telefonları şarj etme, kısa mesaj uyarıları okuma ve dik park etme gibi olanaklar sağlanıyor. Onstar 4G LTE ve Wi-Fi hotspot ile şerit yardımı ve şerit değiştirme uyarısı güvenlik sistemlerinin yanı sıra çeşitli iç renk ve döşeme kombinasyonları da yapabiliyorsunuz.

Motor seçeneklerine geldiğimizde, 2.0 litrelik turbo benzinli motoru, biri atmosferik, diğeri turbo olmak üzere iki adet 3.6 litrelik benzinli motorlar yer alıyor. Yani toplam 3 adet motor seçeneği bulunuyor. Artık bütün motor seçeneklerinde yeniden geliştirilmiş 8 ileri otomatik mevcut olarak sunuluyor. İlk olarak 2 litrelik sıralı dört silindirli turbo benzinliden başlayalım. 268 Beygir (Avrupa’da 272 Beygir) güç üreterek 400 NM tork değerini sunan CTS 2.0T, arkadan itiş ile sürekli dört çeker (AWD) sistemine de sahip.

İkinci motor seçeneğiyse 3.6 litrelik atmosferik benzinli V6 ünite yer alıyor. Bu motor, 322 Beygir ve 373 NM tork değerlerini sunarken, müşteriler isteklerine göre arkadan itiş ve sürekli dört çeker (AWD) sisteminden birini seçebiliyorlar.

Ve son olarak 3.6 litrelik çift turbo benzinli V6 üniteden bahsedeceğim. Çift turbo beslemeli V6 ünite, 420 Beygir güç ve 583 NM tork yer alıyor. Sıfırdan yüze 4.5 saniyede kalkıyor ve 277 km/s maksimum hız elde ediyor. Bu motor, sadece 8 ileri otomatik ve arkadan itişle yetiniyor. Daha sportif sürüşlerin peşinde olup da V sürümüne kavuşamayanlar için V-Sport paketi oldukça iyi alternatif. V-Sport paketli CTS 3.6T, elden geçirilmiş dönüş ve manevra sistemi, Brembo frenleri, Pirelli performans lastikleri ile giydirilmiş 18 inçlik alüminyum alışımlı jantlar, yenilenmiş ön mazgal, uzun ömürlü soğutma sistemi, sürücünün seçimine bağlı sürüş modu ve elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel gibi özellikleriyle premium ve standart modellerinden ayırt edilebiliyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder