12 Ağustos 2014 Salı

İki Hafta Sonra Hasret Sona Eriyor!


Yeni Volvo XC90, Son üç ay boyunca birer aylık aralıkla dışını hariç kendini tamamen gösterdi. Mayıs'ta iç kabini, Haziran'da "tableti" ve Temmuz'da motorları açığa çıkmıştı. Şimdi dış tasarıma adım adım yaklaşıyoruz.

İkinci nesil XC90, Volvo tarafından geliştirilmiş SPA adlı esnek tabanı kullanan ilk model olma özelliğine de sahip olacak. "T" usulü ön gözlere sahip XC90, yüksek mukavemetli bor çeliğinden geniş kullanıma sahip gövdesi sayesinde daha kompakt ve daha güvenli. Yeni nesil çelik gövdeler gelecekteki SPA tabanlı Volvo modellerinde de kullanılacak.

İç mekana geldiğimizde ise üçüncü sıra koltuklar 170cm'lik yüksekliğe sahip olacak iken, ikinci sıra koltuklar ise daha fazla bacak mesafesi sunabilecek. Bunun dışında Bowers&Wilkins ses sistemi yer alıyor. Güvenlik cephesine geldiğimizde Lane Keeping Aid (Araç Önü İzleyici), Sürücü Uyarı sistemi ve Yol Kenarları ve Bariyerleri Algılama Sistemi yer alıyor.

Size olay çıkaran T8 sürümünü tekrar hatırlatalım dedik. Turbo kompresörlü 4 silindirli benzinli ünitesinin gücü ön tekerleklere aktarılırken, 80 HP'lik elektrik motoru ise arka tekerleklere iletiliyor. Toplam 400 HP güç ve 640 NM tork elde ederken 40 km kadar tam elektrikli olarak yola ilerleyebiliyor. Yalnız XC90 T8 TwinDrive, Plug-In Hybrid adlı fişle takılan melez türüne sahip. Bunun dışında dizel D4 ve D5 ile benzinli T5 ve T6 üniteler yer alacak.

Yeni XC90, yaklaşık 2 hafta sonra Stockholm'da tanıtılacak ve İsveç'in Göteborg şehrindeki Torslanda tesislerinde önümüzdeki yıl başlarından itibaren üretilecek.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder