11 Ağustos 2014 Pazartesi

Hyundai i20, Yeni Nesle Kavuştu!


Güney Koreli marka Hyundai, ikinci jenerasyon i20 modelini İzmit'te tanıttı. İlk önce kısa tarihçesinden bahsedelim. İlk olarak 2008 yılının Eylül ve Ekim aylarında Paris Otomobil Fuarı'nda Getz'in yerini alması için tanıtıldı. 2009 yılının Mayıs ayında Türkiye'de satışa sunuldu. 2012 yılının başlarında ise ilk defa yüzünü tazeledi. Bugün ise, ikinci jenerasyon i20 tanıtıldı. Gelecekte Ekim ayında Paris'te podyuma çıkmaya hazırlanıyor.

Selefine göre daha rahat gövdesine sahip. Şık bir ön tasarıma sahip olan i20, siyah C sütunuyla olay yaratmak istiyor. Uzaylı C direkli dediğim i20, 4035 mm'lik uzunluğunda ve 2570 mm'lik (Selefine göre 45 mm arttırıldı) dingil aralığında. Bu sayede ön ve arka bacak mesafesi biraz daha arttırıldı. 320 litrelik bagaja sahip olan i20'nin lüks donanımlı versiyonlarında LED arka lambalar, dikiz kamera ve panoramik sunroof yer alırken; LED teknolojisi gündüz farlar ile ön farlarda da yer alıyor.

İç kabine geldiğimizde yeniden tasarlanmış çok fonksiyonlu direksiyon simidi, arka AC delikleri, saklama kutusu, sürücü koltuğu yükseklik ayarı, USB ve AUX desteği ile kol dayama yeri yer alıyor. Ayrıca devreye alınıp çıkarılan Start/Stop butonu, akıllı anahtar, Bluetooth bağlantısı ve otomatik katlanır aynalar yer alıyor.

Motor seçeneklerimize geldiğimizde Hindistan'da 85 HP güç üreten 1.2 litrelik Kappa benzinli ünite ile 90 HP güç üreten 1.4 litrelik CRDI dizel ünite yer alacak. İki motorda da 6 ileri manuel vites standart olarak sunulacak. Ancak Avrupa versiyonunun açıklanması için sanırım Ekim ayını beklemeliyiz!

"Siyah C sütununu bana sorarsanız, beğendiğimi maalesef söyleyemeyeceğim. C sütunu hiç bir farka bürünmeseydi daha da güzel olabilirdi. İçi hakkında görüşüm, kokpit daha uzun tasarlanabilirdi. Çünkü hani dahili multimedya sistemli konsollara karşı favorim var."






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder