15 Ağustos 2014 Cuma

Gelecek Nesil BMW X1, Önden Çekişli Olmaya Kararlı!


Gelecek nesil BMW X1, Ölüm Vadisi'nde test ediliyor. Aslında tasarımdan bahsetmemi isteyecekseniz buna gerek yok. Çünkü genel tasarımı 2 AT modeline çok benziyor. Ancak yine de şunu dile getireyim. 2 AT modeline göre daha büyük ön ızgarasına sahip olacak.

Motor seçeneklerine geldiğimizde 136 HP güç ile 220 NM tork elde eden 1.5 litrelik 3 silindirli benzinli ünite, 184 HP güç ile 270 NM tork elde eden 2 litrelik 4 silindirli benzinli ünite, 230 HP güç ile 350 NM tork elde eden 2 litrelik 4 silindirli benzinli ünite, 150 HP güç ile 330 NM tork elde eden 2 litrelik 4 silindirli dizel ünite ve 184 HP güç ile 380 NM tork elde eden 2 litrelik 4 silindirli dizel üniteye sahip olacak. Ayrıca ilk defa X1M adına bürünüp performanslı versiyona kavuşarak Mercedes-Benz GLA45 AMG ile Audi RSQ3 modeline resmen saldıracak. Alternatif seçeneğe geldiğimizde 3 silindirli 1.5 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ile lityum-iyon bataryalı elektrikli ünite aynı kaputu paylaşacak. Çift üniteli versiyon sadece fişle takılan Plug-In Hybrid versiyona sahip olacak. Ünitelerin tamamı kullanıldığında 190 HP ortalama güç elde edecek ve isterlerse sürücüler 30 km boyunca sadece elektrikle gidecek.

Kabuğunu değiştirdiğinde arkadan itişli olmaktan vazgeçecek! Onun yerine MINI modeline kullanılan UKL adlı yeni önden çekiş tabanına sahip olacak. Müşteriler önden çekişi uygun bulmazsa dört tekerlekten çekiş sistemini tercih edecek. X1M ise yalnızca dört tekerlekten çekişe sahip olacak.

Gelecek nesil BMW X1, ilk defa alternatif bir gövde seçeneğine sahip olacak. Bugüne kadar sadece 5 koltuklu olan X1, geniş aileler için daha uzun ve 7 koltuklu versiyonla da üretilecek. Tıpkı 2 AT'nin iki farklı gövdesine sahip olduğu gibi. Gelecek nesil BMW X1, önümüzdeki yıl 2016 model olarak satışa sunulacak.

"Yukarıdaki motor seçeneklerine ilave olarak 116 HP güç ile 270 NM tork elde eden 1.5 litrelik 3 silindirli dizel ünite kullanılsaydı, ben bahsettiğim motoru kullanmayı tercih ederdim. "



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder