11 Ağustos 2014 Pazartesi

Kia Sorento, Kore'de Sürpriz Yaptı!


Üçüncü nesil Kia Sorento, memleketi Güney Kore'de tanıtıldı. Avrupa versiyonu Paris Otomobil Fuarı'nda, Amerika versiyonu ise Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Ön tasarıma geldiğimizde kaplan usulü burun tasarımı ile üç boyutlu elmas desenli ızgara, ızgaraya sarılan farlar ve hafif eğimli tavan çizgisi yer alıyor. Bunun dışında parlak plastik tamponlar, tekerlek çamurlukları ile yan altlıklar, krom detaylar ve bagaj kapağına entegre edilmiş spoyler yer alıyor. Yeni Sorento, 4780 mm'lik uzunluğa, 1685 mm'lik yüksekliğe ve 2780 mm'lik dingil aralığına sahip. Aynı zamanda selefine göre dingil aralığı 80 mm daha da uzadı.

İç mekanı gösterilmedi, ama en azından güncel Kia modelleriyle aynı kabin tasarımına sahip olacağından eminiz.

Benzinli seçeneklerinden 2.4 ve 3.3 litrelik ünitenin yer alması bekleniyor. Dizel seçeneklerinde 2.2 litrelik ünite halen kullanılacak iken, baz model konusunda ilk defa 2 litreye inecek! Dört farklı ünitelere ilave olarak ilk defa hibrid versiyona da sahip olacak.

Bu hafta içerisinde tanıtıldıktan sonra bu ayın sonlarına doğru Kore'de satışa sunulacak.

"5 yılı bana göre kısa buldum. Bu yıl değil de, önümüzdeki yıl satışa sunulsa güncel hali yeterli ömürde yaşayabilirdi. Tasarım konusunda bana soracak olursanız Kia çok tembel çalıştı. Yan tasarımını Acura MDX'e benzetmeye kalkıştılar! Üstelik güncel modelinden çok zor ayırt ederiz!"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder