9 Temmuz 2014 Çarşamba

Merakla Beklenen Opel Corsa Sonunda Tanıtıldı!


Alman marka Opel, 4 Ekim tarihinde düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan yeni Corsa modelini tanıttı. Genral Motors'un Avrupa yetkilileri dış gövdenin neredeyse aynı olmasına rağmen iç mekanı ile motor seçeneklerinin çoğu yenilendiğini söylüyor. Pekiyi, bu makyajlı D kasa mı, yoksa yeni nesil E kasa mı?

Tasarıma geldiğimizde önden başlayalım. Ön tasarımın zaten Opel Adam'a benzetildiğini biliyorsunuz. Bunun dışında yeni kaput kullanılıyor. Yan tasarımda dikkat çekici yepyeni çizgiler kullanılıyor. Üç kapılı modelin yan tarafına baktığınızda arka camın ucuna dörtgen detay yerleştirildi. Arka tasarımda ise stop farlarını Meriva'dan alması sonucu neredeyse çoğunlukla yenilendi.

Aracın uzunluğu, selefine göre sadece 3 milimetre arttırıldı. Kabin genişliği konusunda henüz bir kelime söylenmez iken, bagaj hacmi kardeşi Chevrolet Aveo'dan sadece 5 litre daha küçük (285 Litre).

İç mekanda ise Opel Adam modelinden tanıdığınız iç kabin yer alıyor. Yalnız Opel tasarımcıları, iç kabinini yoğun yenilediği için hayranlardan araca Corsa E demelerini istiyorlar. Bu konsolda 7 inçlik IntelliLink multimedya sistemi yer alıyor. Bunun dışında BringGo (Sadece navigasyon için), Stitcher ve TuneIn uygulamaları yer alıyor.

Tamamen yenilenen elektrik sistemi, çeşitli sistemler arasındaki etkileşimin daha sofistike şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Yeni şasi, Comfort ve Sport olmak üzere iki versiyona sahip. Spor şasi, daha sert yay ve amortisörlerin yanında daha doğrudan yanıt veren bir direksiyon sistemine sahip. Böylelikle daha pahalı sürüş araçlardaki olanağı sağlamıyor. Bunun dışında kör nokta algılayıcı, Bi-Xenon far ve geri park kamerası, ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, yumuşak tonlu aydınlatma, panoramik cam tavan, şerit ihlali uyarı sistemi, yokuşta kalkış desteği, arka kamera sistemi ve bununla birlikte sertliğini değişebilen elektronik direksiyon, lastik basınç kontrol sistemi ve kendi kendine park sistemi yer alıyor.

Start/Stop sistemi ile donatıldığında daha az tüketim ve salınım elde edilmesi planlanan Turbo benzinli 1 litrelik üç silindirli ünite 90 PS - 115 PS ile 170 NM
Turbo benzinli 1.4 litrelik dört silindirli ünite 100 PS ile 200 NM
Atmosferik benzinli 1.2 litrelik dört silindirli ünite 68 PS
Atmosferik benzinli 1.4 litrelik dört silindirli ünite 90 PS
Turbo dizel 1.3 litrelik CDTi dört silindirli ünite 75 PS ve
Euro6 salınım şartlarına uygun Turbo dizel 1.3 litrelik CDTi dört silindirli ünite 95 PS seçeneklerinden oluşacak.

Yeni Opel Corsa, bu yıl sonlarında fiyatları ile diğer detayları açıklanacak.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder