21 Temmuz 2014 Pazartesi

Dikkat, Altıncı Jenerasyon Chevrolet Camaro Yakalandı!


Pony Car sınıfının öncüsü olan Ford Mustang, geçtiğimiz Aralık ayında tanıtıldı ve kısa süre önce satışa sunuldu. Chevrolet bu işin farkına vararak yeni Mustang'i ezmek için hemen düğmeye bastı. Bu düğmenin adı ise, "Altıncı Jenerasyon Camaro"!

Chevrolet'in altıncı jenerasyon Camaro'su siyah ve lekeli eşofmanına sahip. Görünüme geldiğimizde dört egzoz borusu, büyük spoyler, havalandırmalı kaput, büyük jantlar ve yuvarlak hatlı dış ayna kapakları yer alıyor. Gövdesine geldiğimizde daha ince ve daha zarif bir Camaro geliyor. Daha önce sıkışık görünen Camaro, zarif çizgiler ile bu durumdan kurtulmaya çalışmış. Halefine göre alçalan modelin görüntüsü daha çok beğeni toplayacağının sinyalini veriyor.

Camaro sadece gövdesini yenilemeyecek, aynı zamanda tabanını da yenileyecek ve saclar önemli derecede revize edilecek. Bu tabanın adı Alpha. GM Alpha tabanı öncelikle Cadillac ATS ile CTS modellerinde tanınıyor. Ancak iyi değerlendirmeleri göz önüne alındığında Camaro yaklaşık 45 kg (100 Pound) daha zayıflayabilirse eğlenceli olabilir. Yani yolcular uzun yolculuklarda hiç sıkılmayabilir.

Carscoops fotoğrafçıları, yandaki arkadaşlarına küçük bir soru sordu. Arkadaşların söylentilerine göre ya ZL1, ya SS ya da 1LE olduklarını açıklıyorlar.

Motor seçeneklerine geldiğimizde baz modelini "2 litrelik 4 silindirli turbo benzinli ünite" üstlenecek. Bu ünite 272 HP güç ve 400 NM tork elde edecek.
Aracın orta performanslı modelini 3.6 litrelik V6 atmosferik ünite üstlenecek. Bu da yaklaşık 325 HP güç ve 375 NM tork elde edecek.
Seçeneklerin standart final motorunu ise 6.2 litrelik V8 atmosferik ünite üstlenecek ve Corvette Stingray'den alınacak. Bu devasa ünite yaklaşık 455 HP güç ve yaklaşık 610 NM tork elde edecek. Bu üniteli model ise SS olarak anılacak!

Standart olarak 6 veya 7 ileri manuel şanzımanla sunulacak. Müşterilerin isteklerine göre ise yeni nesil 8 ileri otomatikle sunulacak. Yeni Camaro'nun standart Coupe gövdesi 2015 yılının sonlarına doğru 2016 model olarak satışa sunulacak. Üstü açık Convertible ile performanslı Coupeler 2016 yılında 2017 model olarak satışa sunulacak.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder