7 Temmuz 2014 Pazartesi

Mazda 2 İlk Defa İçini Gösterdi


Japon üretici Mazda, 2 modelinin üçüncü neslini halen hazırlıyor. Mazda2, beyaz kamuflajlarla ısınırken, içini ilk defa çıplak gösterdi.

Beklendiği gibi Mazda3 modelini hatırlatan bir derli toplu kabine sahip. Hiç yok denecek kadar az yer alan tuşlar, ilginç klima havalandırmaları, Mazda3 modelinden alınan multimedya ekranı, direksiyon ile gösterge paneli ve yoğun metalik aksanlar yer alıyor. Önemli hatırlatma olarak, üretime hazır hale geldiğinde biraz daha farklı olabilir ya da tuşlar biraz çoğalabilir.

Selefine göre 80 mm daha dingil mesafeli, 160 mm daha uzun, 25 mm daha yüksek, ancak genişliği aynı kalmıştır. Yani 2570 mm dingil mesafesine, 4060 mm uzunluğa, 1500 mm yüksekliğe ve 1695 mm genişliğe sahip. İç mekanın ön tarafı daha fazla genişlik verirken, size daha fazla baş ve omuz mesafesi sunuyor.

Avrupa versiyonunda 1.5 litrelik sıralı 4 silindirli atmosferik benzinli üniteden 75 HP güç ve 135 NM tork elde ediyor. Bu enerji 6 ileri manuel yoluyla ön tekerleklere aktarılacak. Tabii bazı pazarlarda (Avrupa'da yer almayabilir!) 105 HP'lik daha güçlü versiyon da yer alabilir. Aynı güce ve motor hacme sahip olup da, 250 NM tork elde eden dizel versiyonu, 1.3 litre hacimlik benzinli ünite ve döner motorlu hibrid versiyonu da takip edecek.

Mazda2, Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder