15 Temmuz 2014 Salı

Gelecek Nesil Kia Sorento İyice Detaylandı!


İlk önce tarihçesini hatırlatalım. İlk olarak 2002 yılında satışa sunuldu, 2003 yılında Türkiye'ye gelmişti. 2006 yılında makyajlandı. 2004 ile 2008 yılları arasında "Türkiye'nin en çok satılan arazi otomobili" olma unvanına da sahipti. 2009 yılında ikinci jenerasyon satışa sunuldu. 2012 yılında ise makyajlandı.

Kia markası, gelecek nesil Sorento modelini hazırladı. Almanya'da ısınan Sorento, Cadenza ve Sedona ile K900 karşımı dış tasarıma sahip. Tabii bu kadarıyla değil, 2013 yılının Şubat ayında düzenlenen Şikago Fuarı'nda tanıtılan Cross GT adlı ön sunum modelinden de uyarlanacak. Galiba aracın boyutları da irileşecek gibi...

Yalnız iç mekanı biraz olsun yakalamayı başardık. İç kabinde devasa multimedya ekranı ile otomatik klima kontrolleri yer alıyor. Tasarım olarak Kia Forte ile Fiat Freemont karışımı tasarıma sahip. Aracın tabanını Hyundai Santa Fe'den alacak. Muhtemelen benzin ile dizel üniteleri neredeyse aynı olacak.

Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Fuarı'nda tanıtılacağı söyleniyor. Ancak bu söylenti henüz kesin değil. Araç 2015 içerisinde Dünya genelinde satışa sunulacak.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder