11 Temmuz 2014 Cuma

Honda HR-V, Uzun Aradan Sonra Avrupa'ya Geri Dönüyor!


Japon üretici Honda, 2013 senesinin başlarında Detroit Otomobil Fuarı'nda Urban SUV adlı ön sunumunu göstermişti. 2013 yılının yaz sonlarında, sadece Asya pazarında "Vezel" adı altında üretmeye başlamıştı. 2014 yılının Nisan ortalarında ise New York Otomobil Fuarı'nda Amerika versiyonunu hazırlayarak Dünya genelinde HR-V olarak pazarlayacaklarını açıkladı.

HR-V'nin Amerika versiyonu geçtiğimiz Nisan ayında tamamlandı. Şimdi Avrupa'ya açılıyor. Tasarım bakımından ufak tefek farklara sahip olacak, fakat genel anlamda Amerika versiyonuyla aynı kalacak.

Motorlara geldiğimizde 1.6 litrelik i-DTEC dizel motor görev yapacak. Bu motor 120 HP güç ile 300 NM tork elde ediyor. Gücü sadece 6 ileri manuel vites yoluyla ön tekerleklere aktarılacak.
Önemli hatırlatma olarak, Amerika versiyonunda 1.5 litrelik i-VTEC benzinli motor görev yapacak. Bu motor 130 HP güç ile 154 NM tork elde ediyor. Gücü sadece 7 ileri çift kavramalı vites yoluyla ön tekerleklere aktarılacak.

Avrupalı HR-V ya bu yılın sonlarında, ya da 2015 içerisinde satışa sunulacak ve doğrudan Nissan Juke, Renault Captur, Dacia Duster, Peugeot 2008, Ford EcoSport, Mini Countryman ve Opel Mokka'dan oluşan B-SUV sınıfına saldıracak. Ancak 4X4 sistemine kavuşup kavuşmayacağı henüz bilinmiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder