29 Temmuz 2014 Salı

Merakla Beklenen Mercedes-Benz Vito Yenilendi!


Alman marka Mercedes-Benz, yeni Vito modelini delikanlı V'sinden tam 7 ay sonra tanıttı.

İlk Vito modeli 1996 yılında ve ikinci nesli 2004 yılında üretilmişti. 2010 yılında ikinci nesli yüzünü tazeledi. 4 yıl aradan sonra üçüncü nesil Vito, 28 Temmuz'u 29 Temmuz'a bağlayan gecede tanıtıldı. Yeni Vito'nun rakipleri ise; yeni Renault Traffic, Ford Custom, Peugeot Expert ve Volkswagen Transporter gibi isimler yer alacak. Bu sınıfın adı D-Hafif Ticari olarak anılıyor.

Tasarıma geldiğimizde fazla söze gerek yok. Çünkü V Serisi'nin orta gelirli ve esnaf versiyonu. Standart uzunluklu Vito, selefine göre 140 mm daha uzun. Vito, biraz daha uzansa da müşterilerin ihtiyaçlarına göre üç farklı uzunluğa (Sırasıyla 4895mm, 5140mm ve 5730mm) bürünecek. 1910 mm'lik yüksekliğe sahip olan Vito, aynı zamanda iki farklı dingil seçeneğini sunacak. Yeni Vito, en fazla 1369 kilogramlık kargo hacmine de sahip.

Vito'nun arka koltuklu gelişmiş ve minibüs düzenli koltuklu versiyonları bundan böyle Tourer adlı ilave isme sahip olacak. Donanım seçeneklerine geldiğimizde Base, Pro ve Select'ten oluşacak. Bu versiyonlarda sunulacak yardımcı güvenlik sistemleri binek Mercedes modelleriyle aynı olacak. Select versiyonunda 8 tane hava yastığı standart olarak gelecek ve versiyonlara göre standart ya da isteğe bağlı olarak otomatik park yapabilen aktif park yardımcısı, yönlendirmeye müdahale edebilen yan rüzgar destek sistemi ya da lastik basınç sensörü gibi donanımlar alınabilecek.

Doğduğundan 18 yıl aradan sonra ilk defa önden çekişli seçeneğe kavuşuyor! Önden çekişli Vito, tamamen Renault yapımı 1.6 litrelik ünitelerde kullanılacak. 2.15 litrelik üniteli Vitolar hem arkadan itişe, hem de 4Matic aktarma sistemine sahip olacak.

Motor seçenekleri listesi şu şekilde:
109 CDI (1.6) 88 HP - 6MŞ - ÖÇ
111 CDI (1.6) 114 HP - 6MŞ - ÖÇ
114 CDI (2.15) 136 HP - 6MŞ/7GT - Aİ
116 CDI (2.15) 163 HP - 6MŞ/7GT - Aİ/4M
119 BT (2.15) 190 HP - 7GT - Aİ/4M

Aracın satış tarihi henüz açıklanmadı. Ama bu gidişle Türkiye'de yeni Vito, 109 ve 111 CDI versiyonlarıyla fenomen olacak!

"Mercedes, müşterileri amaçlarına göre bütün aktarmaları kullanıyor. 109 ile 111 CDI arkadan itişli olsaydı hem arka iterli, hem de Renault üniteli olsaydı daha fazla zevkli olabilirdi. Merso'nun canı sağolsun... Ama Vito'ya karşı çift öfkem var. O da V Serisi ile aynı kabini kullanmayıp, eski kabini elden geçirmesiydi. Diğeri ise çift kapılı bagaj kapağındaki yıldız yer alabilir ve ağabeyi Sprinter'da olduğu gibi yerleşebilirdi."












25 Temmuz 2014 Cuma

Nissan Note, Aileleri Uçuruyor!


Japon marka Nissan, Nismo Serisi'nin beşinci modelini Note üzerinden gerçekleştirdi. Yalnız Nismo, ilk defa Note üzerinden ikiye bölünüyor. Baz modeli Nismo olarak anılacak iken, üst modeli ise Nismo S olarak anılacak. Teknik detaylar henüz açıklanmadı, fakat 5 ileri manuel vitesin sunulacağı doğrulandı. Görünüme geldiğimizde kırmızı detaylı agresif gövde kiti ve kırmızı ayna kapaklar yer alıyor.

Sizi Nismo S farkıyla tanıştırayım. Sıradan Nismo'ya göre lastikler, spor süspansiyon ve aerodinamik detaylar yer alıyor.

İç mekana geldiğimizde Nismo'da spor koltuklar, Nismo S'te ise Recaro spor koltuklar yer alıyor. 30 yaşında olan Nismo efsanesini Note hali önümüzdeki haftalarda detaylanacak.



Toyota Auris Cross Onaylandı, Şimdi Isınıyor!


Japon marka Toyota, Avrupa pazarı için Auris Cross modelini üretmeye karar verdi. Marka yetkilileri ağzını şimdi sıkı tutmakta. Gerçekçi Off-Road ilhamına sahip Crossover görünümüne kavuşacak. Sürüş yükseklikleri ile büyük alaşım jantlara sahip olacak olan Auris Cross'un motor seçenekleri henüz açıklanmıyor. Fakat 130 HP güç ve 160 NM tork elde eden 1.6 litrelik atmosferik motorun yer alacağı neredeyse onaylanmak üzere. Aktarmasına geldiğimizde önden çekişli standart olarak sunulacak iken, dört tekerlekten çekiş sistemini isteğe bağlı olarak sunulması planlanıyor. Geçici olarak adlandırılmış Auris Cross'un önümüzdeki yıl satışa sunulması planlanıyor.

"Toyota'ya soruyorum. RAV4 varken Auris Cross'a ne gerek var??"






Toyota Yaris Amerikalı Oldu!


Geçtiğimiz Mayıs ayında Toyota Yaris makyajlanmıştı. Şimdi ise Amerika versiyonu tanıtılıyor. Şimdi ise Amerika versiyonu tanıtıldı. Fazla söze gerek yok, çünkü özellikler Avrupa versiyonu ile birebir aynı. Şimdi donanım yoklamasına girelim.

Baz model Yaris L'de birbirinden güzel klima kontrolü, elektrikli camlar ile kilitleri ve 6.1 inçlik Entune multimedya sistemi yer alıyor.
Orta şekerlisi Yaris LE'de Cruise Control, anahtarsız giriş, gümüş/metalik iç detaylar ve 15 inçlik alaşımlı jantlar yer alıyor.
Üst donanım Yaris SE'de ise projektör huzmeli farlar, LED gündüz farları, 16 inçlik alaşımlı jantlar, spor ayarlı süspansiyon, beefier frenler, arka spoyler, deri kaplı direksiyon simidi, parlak siyah detaylar ve benzersiz kumaş döşemeler yer alıyor.

Motoruna geldiğimizde 106 HP güç ve 139 NM tork elde eden 1.5 litrelik atmosferik benzinli ünite yer alıyor. Bu motorda 5 ileri manuel standart olarak sunulurken, 4 ileri otomatik vites ise isteğe bağlı olarak sunuluyor.

2015 model Toyota Yaris, bu aydan sonra Amerika'da satışa sunulacak ve 14.845 Dolar'dan başlanacak.



Ford F150, Sizi Yeni EcoBoost Ünitesiyle Tanıştırmak İstiyor!


Ford markası, F150 modelinin V tarzı 6 silindirli versiyonlarını açıkladı. Baz modelini 3.5 litrelik atmosferik ünite üstleniyor. Bu ünite 283 HP güç ve 345 NM tork elde ediyor. 866 kg maksimum yük ile 3447 kg çekme kapasitesiyle baz model olmasına rağmen adeta sınıf lideri.
Hem daha performanslı, hem de daha ekonomik seçenek arıyorsanız yeni "2.7 EcoBoost" tam size göre! Bu ünite 325 HP güç ve 507 NM tork elde ediyor. 1020 kg maksimum yük ile 3855 kg çekme kapasitesine sahip, fakat arkadan itişli olması şartıyla.
Marka yakıt ekonomisi hakkında açıklamıyor. Ama yukarıda söylediğimiz gibi Start/Stop sistemine sahip 2.7 EB'un tam kamyonculara göre olduğunu bahsediyor. Kamyon havası katan aksesuarlar, kamyon çekme veya dört tekerlekten çekiş olduğunda Start/Stop sistemi ne yazık ki devre dışı kalıyor.



24 Temmuz 2014 Perşembe

Volkswagen EOS Final Edition Duyuruldu!


Volkswagen, iki ayrı modelin gittikçe düşen satış rakamlarından dolayı ömrünü bitirmeye karar verdi. Bunlardan biri sürgülü arka kapılı MPV model Routan. İlk defa 2008 yılında Chrysler Voyager'ın kendine has amblemli versiyonu olarak satışa sunulmuştu. Ancak düşen satış rakamlarından dolayı hayata veda edip, yerini hafif tonlu arazi modeli CrossBlue modeline bırakacak.

Ötekisi ise Jetta ile Passat arasında sıkışmış üstü açık model EOS olacak. Bu model özel olarak 18 inçlik alaşımlı jantlara, çift tonlu deri koltuklara, gümüş detaylı kaplamalı iç mekana ve ek standart donanımlara sahip Final Edition sürümüyle üretilerek hayata veda edecek.

Porsche Cayenne Sonunda Yüzünü Tazeledi


Alman marka Porsche, Cayenne modelini nihayet makyajladı. Ön tasarıma geldiğimizde elden geçirilmiş farlar, ön ızgaralar ve kaput yer alıyor. Bi-Xenon farlar ile dört noktalı LED gündüz farları aynı zamanda Diesel, S ve S E-Hybrid modelinde standart olarak sunuluyor. Turbo modelinde ise PDLS (Porsche Dynamic Light System) ile donatılmış LED farlar yer alıyor. Arka tarafa geldiğimizde daha köşeli arka farlar, elden geçirilmiş bagaj kapağı ve egzoz borularıyla entegre edilmiş tampon yer alıyor.

Motor seçenekleri de revize edildi. S sürümüne geldiğimizde tamamen yeni 3.6 litrelik çift turbo benzinli ünitesini kullanıyor. Bu ünite 6000 rpm devirde 420 HP güç ve 1,350 ile 4,500 rpm arasında 550 NM tork elde ediyor. Bunun dışında 4.8 litrelik atmosferik benzinli V8 ünitenin gücü 20 HP ile torku 50 NM daha da arttırıldı. Sıfırdan yüze 5.5 saniyede kalkıyor ve 259 km/s maksimum hız elde ediyor.

Cayenne S E-Hybrid modeline gelince 333 HP güç elde eden 3 litrelik kompresörlü benzinli ünite ve 95 HP güç üreten elektrik motoru kullanılıyor. İki motor bir arada kullanıldığında 416 HP güç ve 590 NM tork elde ediyor. Sıfırdan yüze 5.9 saniyede kalkıyor ve 243 km/s maksimum hız elde ediyor. Sadece elektrikle gidildiğinde 124 km/s maksimum hız elde ediyor. 18 ile 36 km mesafe arasında sadece elektrikle gidilebilmesi için bir 10.9 kWh lityum-iyon pil bulunuyor.

İç mekana geldiğimizde elden geçirilmiş konsol, fonksiyonel direksiyon simidi ve otomatik Stop/Start sistemi yer alıyor.

Makyajlı Porsche Cayenne ABD'de 1 Kasım'da satışa sunulacak. Cayenne Diesel 62,695 Dolar'dan, Cayenne S 75,095 Dolar'dan, Cayenne S E-Hybrid 77,395 Dolar'dan ve Cayenne Turbo 114,595 Dolar'dan başlanacak.





23 Temmuz 2014 Çarşamba

Buick'in Cascada'sı Onaylandı! Bu Gidişle "Opel"leniyor!



Amerikan marka Buick, bu gidişle Opel'in Amerikan temsilcisi olmaya kararlı. Buick ilk önce Anthem modeliyle çalkalanacak. Çin'de satışa sunulduktan sonra Amerika'da 2015 yılının ikinci yarısında satışa sunulacak. Ayrıca Avrupalı Opel Antara versiyonu için yeşil ışık neredeyse yanmak üzere.

LaCrosse'ye geldiğimizde elden geçirilmiş ve büyütülmüş E2XX tabanına sahip olacak. 2015 yılının sonlarına doğru 2016 model olarak satışa sunulacak.

Buick Cascada, ilk önce Opel yapımı 2 litrelik turbo benzinli ünitesine sahip olarak 250 HP güç elde edecek. 2016 yılının başlarında satışa sunulacak.

Gelecek nesil Verano'ya geldiğimizde gelecek nesil Opel Astra ile Chevrolet Cruze modelinde kullanılan D2XX tabana sahip olacak. Bunun dışında 2 litrelik ile 1.5 litrelik yeni turbo benzinli ünitelere sahip olacak. Gelecek nesil Verano, 2016 ortalarında 2017 model olarak satışa sunulacak.

Amerikan Mokka'sı Encore, 2016 yılında yüzünü tazeleyip ruj sürecek iken, 2018 yılında tamamen yenilenecek.

Takvimler 2017'yi gösterdiğinde markanın maskotu Regal de tamamen yenilenecek ve 2018 model olarak satışa sunulacak. E2XX tabana sahip olacak olan gelecek nesil Regal de gelecek nesil Opel Insignia'nın Amerika versiyonundan sorumlu olacak.

Devasa Crossover Enclave, 2017 yılında 2018 model olarak satışa sunulacak. Elden geçirilmiş Lambda tabana, diyetle fit olmuş haline, küçük ünitelere ve daha da önemlisi 9 ileri otomatik şanzımana sahip olacak.

Gelecek Nesil Volt ile Ampera, Bataryasını LG'den Alacak!


LG Chem CFO Cho Suk-jeh, tek bir şarjla 321 km yakınlarında mesafe sağlayacağını söylüyor. Bu iş için GM (General Motors / Opel-Chevrolet) ile ortak olmayı düşünüyor. GM ise, bu konuda açıklamaktan kaçındı. Resmi kanıt şimdilik yok ancak eski GM CEO'su Dan Akerson, geçen yılın başlarında 321 km (200 mil) elde eden araç yaratmayı düşündüğünü açıkladı. Dahası bu kadar mesafenin ya benzin, ya dizel, ya da doğal gaz ile eşlik edeceğini söyledi.

Yukarıdaki özelliklere sahip olması planlanan gelecek nesil Chevrolet Volt ile Opel Amprea ya 2015'te, ya da 2016'da satışa sunulacak. Yeni Chevrolet Volt'un 30.000 Dolar civarında başlanması düşünülüyor.








Skoda'nın Yedi Koltuklu Crossover'ı Onaylandı!


İngiliz Autocar'ın iddiasına göre Skoda firması, 7 koltuklu Crossover modelini üretmeye karar verdi. En geç 2016 yılında üretecek ve ilk başta Hyundai Santa Fe ile Kia Sorento'ya rakip olacak. MQB tabana sahip olacak olan araç, isteğe bağlı olarak 4X4 aktarmasına sahip olacak ve Off-Road yetenekli sürüş ile kuvvetli çekme kapasitesine sahip olacak. Motor seçeneklerine geldiğimizde baz modelini 1.4 litrelik TSI ünite üstlenecek. Skoda ayrıca diğer modellerin çeşitli versiyonlarını çalışıyor, ancak Coupe ya da spor araçlarını çıkarmayacaklarını açıkladı.

Skoda Fabia'nın Gerçekçi Taslak Görünümü Ortaya Çıktı!


IndianAutosBlog yetkilileri, Skoda Fabia'nın gerçeğe yakın taslağını hazırladı. IAB'ın iddiasına göre Bu araç 4 metre uzunluğa, 3 santim daha alçak tavana, 9 santim daha genişliğe sahip olacak.

Biraz daha büyük boyutlar ve biraz daha geniş kabine sahip olması planlanan Fabia, AutoExpress'in iddiasına göre standart olarak 330 litre ve koltuklar katlandığında 1195 litre hacme sahip olacak. Önemli hatırlatma olarak Fabia, 315 - 1180 litre hacimlere sahip. Combi versiyona geldiğimizde 520 litreye kavuşması planlanıyor.

Fabia'nın RS versiyonu yer almayacak. Onun yerine siyah alaşım jantlı, spor koltuklu, daha belirgin spoylerli ve küçük geliştirmelere sahip Monte Carlo versiyonun sunulması planlanıyor. Bunun dışında Combi Scout ile Sedan versiyonu için sıcak bakılıyor.

Eylül ayında fotoğraflar ve ayrıntılar açıklanacak. Ekim ayında ise Paris'te tanıtılacak.

22 Temmuz 2014 Salı

Ford Falcon Detaylanıyor!


Ford, 1 Aralık'ta üretecek olan Falcon modelinin sonuncusu hakkında yeni detayları elde etti. 2016 yılının Ekim ayında Avustralya'da fabrikayı kapatacak olan Ford, Falcon modelini son defa yeniledi. Genelde güncel neslin makyajlı versiyonu iken, ön tasarım tamamen yeni Mondeo modeline benzetilecek. Bunun dışında Jaguar XF modelini hatırlatan arka farlar, revize edilmiş alaşımlı jantlar ve tamamen yeni arka tasarıma sahip olacak. İç kabin çoğunlukla elden geçirilecek ve SYNC 2 multimedya sistemine sahip olacak.

Motor seçeneklerine geldiğimizde baz modelini 2 litrelik 4 silindirli EcoBoost turbo benzinli ünite üstlenecek. Bir üst modellerinde 4 litrelik sıralı 6 silindirli ünite ve performans versiyona geldiğimizde Mustang'tan alınma 5 litrelik V8 kompresörlü benzinli ünite yer alacak. Bütün motorlar 6 ileri manuel ve otomatik vites yoluyla arka tekerleklere iletilecek.

Bu ara XR8 için video yayınlandı! Standart modele göre siyah alaşımlar arkasında saklanan etli çapraz delikli diskler, XR imzalı farlar, elden geçirilmiş ön ızgara, spor egzoz sistemi ve mütevazı ön ile arka değişiklikler yer alıyor. 5 litrelik V8 kompresörlü benzinli ünite 480 HP güç üretecek.






Kia Sorento'nun Resmi Taslakları Ortaya Çıktı!


Güney Koreli marka Kia, yeni Sorento'nun ilk resmi taslaklarını gösterdi. Neredeyse 1 hafta önce Almaya yollarında ısınıyordu.

Güncel nesliyle karşılaştırdığınızda neredeyse aynı. Fakat, farlarla çevrilmiş ön ızgaranın kullanılmasıyla selefine göre daha iddialı bakıyor. Bunun dışında ön tarafında plastik gövde kaplaması, hafif eğimli tavan çizgisi ve daha düzgün kaporta; arkasında ise çift egzoz sistemi ve entegre spoyler ile bir yuvarlak bagaj kapağı yer alıyor.

Motor seçeneklerine geldiğimizde 2.0 TGDI turbo benzinli, 3.3 GDI V6 atmosferik benzinli ve 2.2 litrelik dizel ünite yer alıyor. Yeni nesil Sorento, Kasım ayında düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Fakat ilk önce Eylül ayında Kore versiyonunu tanıtacak!!!